KIJK AMSTERDAM 1700-1800

 

bas1Eindelijk kan ik weer bloggen, ik heb het echt gemist!!!!

In het stadsarchief aan de Vijzelstraat is een fantastische tentoonstelling te zien met tekeningen en prenten van de stad tussen 1700 en 1800.

Fantastische tekeningen en prenten????????? Nou, ze zijn wel leuk maar het is niet mijn favoriete genre in de kunst, maar wat de tentoonstelling-makers er mee hebben weten te doen, DAT is fantastisch.

Het allerleukst vond ik de film waarin oude prenten werden getoond waar dan vervolgens stukken doorheen kwamen piepen van hoe het er NU uitziet. Dat was ongelooflijk goed gedaan: de oude gebouwen die plotseling een nieuw verfje, klein verbouwinkje, andere omgeving en moderne voorbijgangers kregen. Maar verder niks veranderden omdat ze vanuit dezelfde hoek waren gefilmd als vanwaaruit de prenten waren gemaakt.

Een andere prachtige attractie was een deels driedimensionaal nagemaakte prent waar je doorheen kon lopen, en foto’s maken natuurlijk.

Gaat dat zien!!!!!!!!!!!!!!!!Hij is er nog tot 14 januari.

groetjes

Een blije blogger (ook al omdat ik weer kán bloggen, mijn computerproblemen zijn door Sunny opgelost).

bas2

 

bas3

 

bas4

Prent van Jan de Beijer: achterkant van het toenmalige stadhuis, nu paleis op de Dam, aan de toen nog niet gedempte Nieuwezijd Voorburgwal: prent van 1711!!!!!!!!:

bas5

En hier een foto van de in gang gezette doorschemering van de huidige situatie:

bas6

De driedimensionale prent met Jan:

bas7

 


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *