AMSTERDAM LIGHT WALK: LE CHAMPION I

z1aToen ik gisteren van een klusje bij mijn buurvrouw terug kwam en de gordijnen dicht wou doen zag ik allerlei mensen voorbij lopen: in dezelfde richting en met lichtjes onder de regenkleding en op het hoofd.

Dus mijn camera gepakt om wat vast te leggen. Dat was om 19.15 u. Toen ik een uur later weer eens keek was het NOG bezig, ik viel van verbazing van mijn graat. En toen ik NOG een uur later keek druppelden er nog steeds wat mensen langs.

Ik dacht eerst om te roepen naar die mensen om te vragen wat het was, en toen dacht ik: ik ga naar beneden om iemand aan te klampen, roepen staat zo raar. En in derde instantie dacht ik: ja maar René, al wil je dat niet echt, je leeft toch in de 21ste eeuw: denk eens aan google.

Het bleek een nieuw wandelevenement te zijn: de Amsterdam Light Walk. Een uitbreiding van het reeds bestaande aanbod van wandelevenementen van Le Champion, waar ik overigens nog nooit van gehoord heb. Het heeft ook een relatie met het Amsterdam light Festival.

Uit het bericht dat ik er over vond: ” De avondwandeltocht neemt deelnemers deze winter mee door een Amsterdams kunst en lichtjesparadijs. De 15 km route leidt door de prachtig met licht versierde straten, grachten en kerstmarkten van Amsterdam. Met als één van de hoogtepunten de lichtkunstwerken van het Amsterdam Light Festival.”

Brrrr dacht ik. Maar ja, ik vind wel meer dingen niet leuk die iedereen fantastisch vind. En andersom trouwens. Ik heb nog steeds geen aanvechting gehad om het Amsterdam Light Festival te gaan bekijken en fotograferen. Wat ik zo per ongeluk gezien heb spreekt me niet bizonder aan, hoewel ik het installeren van een object weer wel gefotografeerd heb omdat ik daar toevallig langs kwam, die foto op facebook gezet. Wel een reportage gemaakt van Turn On The Lights op de Dam, het officiële begin van het festival, zie HIER.

De foto’s zijn, behalve dat het er weer teveel zijn, erg korrelig, hoge ISO want het was pikdonker. Ook nog wat geshopt hier en daar, vooral rood weggehaald van de neonbuizen van die koffieshop hiertegenover. Gisteren bleven die tot een uur of twaalf branden, dan heb ik de hele avond een rood huis (ook binnen).

groetjes

rené

z15a

 

z2b

 

z2

 

z3a

 

z4a

 

z7

 

z13a

 

z11

 

z12a

 

z17a

 


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography. Bookmark de permalink.

2 reacties op AMSTERDAM LIGHT WALK: LE CHAMPION I

 1. Frank Kruithof schreef:

  René,
  Kon vannacht niet slapen, ik heb uren door je weblog zitten scrollen.
  Wat een mooie foto’s en leuke verhalen.
  Frank (neef Pieterenel)

 2. renelouman schreef:

  Sorry Frank, dat je niet kon slapen (maar toch leuk :-) )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *