TURN ON THE LIGHTS

 

tu1a

Gisterenavond de jaarlijkse aftrap van het “lichtgebeuren” in Amsterdam. Op de Dam en georganiseerd door de Bijenkorff, een soort dure reclamestunt. Het ziet er altijd wel indrukwekkend uit.

Ik ging pas van huis weg om 19.00 u wat het officiële begintijdstip was, maar andere jaren begon het altijd te laat. Nu waren ze al bezig, maar ik kon het verhaaltje dat deze keer verteld werd meteen volgen, want het was niet erg ingewikkeld: twee geliefden van twee rivaliserende stammen, Mila en Benjamin geheten, vonden elkaar en dat betekende meteen vrede. Dat ging goed totdat de boze sneeuwkoningin Mila ontvoerde. Die zou gedood worden maar de boze sneeuwkoningin had een onmogelijke ontsnappingsclausule ingebouwd: als ze elkaar binnen 5 minuten zouden kussen dan zou ze Mila vrij laten.

En ja hoor, dat lukte: Benjamin vloog met luchtballonnen aan een touw naar de gevangen Mila in het ijspaleis van de sneeuwkoningin en kuste haar, Dat hadden ze bij de Bijenkorf goed gezien: die ballonnen zo voor het paleis op de Dam, heel fotogeniek. En de ballonnen werden over de toegestroomde menigte uitgestort: alles is dus goed gekomen en de menigte kon na drie kwartier dus opgelucht naar huis.

Al werden we er wel op gewezen dat de Bijenkorff nog een hele tijd open was en dat we dus cadeautjes konden gaan kopen, maar dat heb ik niet gedaan. Ik ben de 122 foto’s gaan bekijken en er een stuk of tien gaan bewerken.

Groetjes

rené

tu1b

 

tu1c

Mila aan de ballonnen:

tu2

 

tu2b

 

tu2c

Bijna, zou het lukken?:

tu3

Jaaaaaaaaaaaaaaaaa:

tu4

 

tu5

 

tu6

Op een groot scherm was de uiteindelijk omhelzing te volgen:

tu7

 

tu8

 

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , . Bookmark de permalink.

2 reacties op TURN ON THE LIGHTS

  1. Kitty Segers schreef:

    Mooie foto’s René! Wat ik jammer vond dat het vuurwerk gelijk was met het loslaten van de ballonnen. Wist niet waar ik moest kijken en fotograferen dus heb gekozen voor het vuurwerk. Daarom ben ik blij met jouw foto’s van de ballonnen, prachtig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *