WATER (EN ZEEP)

 

sstt1Een paar dagen geleden kwam ik door de Kromboomssloot en daar zag ik, nadat ik daar een medetuinster was tegen gekomen die het hondje van een vriendin uitliet, een potentiële FOPTO in het water liggen. Ik geloof dat het de spiegeling van de Armeense kerk aldaar is: hij staat in de oorspronkelijke hoedanigheid onder dit stukje. Ik vond het weer een feest om sinds een jaar of zo een fopto te maken, goed gelukt vind ik.

Wat zouden we zijn zonder water, niks toch? Een leven zonder FOPTO’S, dat kun je je toch niet voorstellen?

Enfin, ik zag nog meer spiegelingen in de Kromme en Rechte Boomssloten, niet fopto-waardig, wel áárdig. Maar ook zeepbellen op de DAM waarin gespiegeld werd. Dat was nog knap lastig om die te fotograferen, het is ook niet 100% goed maar ik laat ze, geheel tegen mijn nieuwe foto-houding in, toch zien. Ik vind het heerlijk om niet consequent te zijn.

De laatste foto is weer een spiegeling in de gracht, n.l. van de Zuiderkerk in de Raamgracht. Het is meer een Photo Artistique, want de toren is niet herkenbaar, als je goed kijkt zie je wel de klok. Geheel verkabbeld, dat wel. De felle kleuren waren zo, ze komen van twee boten die fel geschilderd zijn waar ook nog eens de zon op scheen. Dus in tegenstelling tot de kleuren van de FOPTO hierboven is dat niet gefotoshopt.

Groetjes

René

De oorspronkelijke foto die tot de fopto hierboven leidde:

sstt2

Bord aan de kademuur van de Rechtboomssloot:

sstt3

COLOUR-DOME OP DE DAM:

sstt4

Het paleis op de DAM gespiegeld in een zeepbel:

sstt5

De Zuiderkerkstoren: de witgele vlekken beneden zijn van de verkabbelde klok, het groen is van de steigerdoeken net onder de klok, de kleurige rest is van de boten:

sstt7

 


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *