EXPERIENCE IN HOTEL ARENA

 

gh1

Ik had in een blog geschreven dat ik een fan ben van de foto’s van een bepaalde fotograaf, en dat had hij gezien, we zijn n.l. facebook-vrienden. Naar aanleiding hiervan heeft hij mij uitgenodigd voor een persoonlijke rondleiding door zijn tentoonstelling in Hotel Arena, en dat was gisteren echt een top-ervaring.

Dat ik zo dol ben op zijn foto’s komt omdat ze niet gelikt zijn, rauw en rechtstreeks, contrastrijk en vaak zwart-wit. En ik zit in een overgangsfase met mijn eigen fotografie: minder gelikt, niet alles recht willen zetten, meer zwart-wit, niet per se alles scherp, eventueel “overbelicht of onderbelicht” als dat mooi is. Naar meer vrijheid dus. En dat zie ik allemaal bij Guus, en dat stimuleert enorm.

We hadden om 11.30 u. afgesproken en ik fietste pas om 14.30 u. weer naar huis. Hij vertelde bij elke foto iets, en dat maakte die dubbel zo interessant. Ook verhalen over het fotograferen op straat, leuke dingen maar ook agressie die hij ontmoette, b.v. toen hij Hell’s Angels fotografeerde: hij moest de chip uit zijn camera halen en afgeven onder zware bedreigingen.

Degene die zijn tentoonstelling had georganiseerd en daar werkt kende ik van gezicht:  het is Oscar, de vriend van de vrouw die hier beneden een kledingzaak heeft gehad, Lucan Butzelaar. We hebben nog even wat gedronken met zijn drieën ná het toetje van deze experience: het oude kerkgedeelte van de Arena waar ik ooit op een gay-dansfeest was en toen veel spijt had dat ik geen cameraatje bij me had; nu dus wel, en daar was ik ERG blij om, want het is een fantastische ruimte. Die had ik trouwens nooit zo goed kunnen fotograferen tijdens dat feest als nu mogelijk was.

Kortom: geweldige middag, veel geleerd ook.

Groet

René

gh3

Er waren in de hoeken van de ruimte foto-stapelingen gemaakt: de middelste foto is van de bouw van de OBA:

gh4

 

gh22

 

gh23

 

gh7

 

gh8

 

gh9

 

gh12

 

gh11

Hotelgedeelte:

gh14

Hier is de buitenkant van het voormalige kerk-gedeelte dat voor allerlei activiteiten verhuurd wordt:

gh24

En vanaf hier de foto’s van de binnenkant:

gh16

 

gh17b

Oscar en de fotograaf:

gh18

 

gh19b

ARMOEDE:

gh20

ZUIVERHEID:

gh21

 

 


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *