FINISSAGE TENTOONSTELLING

 

gh1

Nog nooit een FINISSAGE meegemaakt: de viering van het einde van een tentoonstelling. Slimme manier om nog een keer de aandacht te trekken en de mensen die hem nog niet gezien hebben een extra push te geven dat alsnog te doen.

Gisteren in hotel ARENA dus naar die van een fotograaf geweest. Die heb ik leren kennen via facebook en ben daardoor een fan van zijn manier van fotograferen en bewerken geworden. Het heeft mijn manier van fotograferen sterk beïnvloed, het voelt als een bevrijding dat scherpte of “recht” of tekening-in-de-donkere-gedeeltes niet bepalend hoeven zijn voor een goede foto. En bovendien is door zijn foto’s nog eens mijn lol in zwart-wit vergroot.

Hij vond het zo leuk dat ik zo enthousiast was over zijn foto’s dat hij me een persoonlijke rondleiding heeft gegeven op zijn tentoonstelling, daar heb ik HIER verslag van gedaan.

Er waren meer mensen op de finissage die hij via facebook had leren kennen, dat was echt leuk. Ik kwam daarvan een man en een vrouw tegen en een jonge fotograaf die een beetje zijn manier van werken heeft. Hij is 19 jaar, heet Jamèl Van De Pas, en heeft al een tentoonstelling in Madrid gehad en is er een aan het voorbereiden in Osaka!! Hij had een prachtig boekje van zijn werk bij zich, maar je ziet toch dat hij veel jonger is deze fotograaf: bij laatstgenoemde gaat het voor mijn gevoel wat dieper, ook al omdat de onderwerpen NOG meer met zijn persoonlijke leven te maken hebben.

De tentoonstelling werd opgeluisterd door de gebroeders Grimm en afgesloten met een veiling van een aantal foto’s.

Groetjes

rené

gh2

De gebroeders Grimm:

gh3

 

gh4

 

gh5

 

gh6

Foto van de Nieuwe Hoogstraat/Damstraat bij mij om de hoek tussen de gebroeders Grimm door:

gh7

De jonge fotograaf Jamèl van de Pas die een beetje in de sfeer van deze fotograaf fotografeert:

gh8

Lucan schonk de drankjes in: ik ken haar van de kledingwinkel die ze in de St.Antoniesbreestraat had:

gh9

 

gh10

Met deze in het echt vriendelijkere dame heb ik een hele tijd staan kletsen:

gh11

 

gh12

 

gh13

 

gh15

 


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *