STORK EN OMGEVING

 

st18

Dinsdagavond was ik naar een bijeenkomst geweest van het Roze Stadsdorp, een organisatie voor oudere gays om elkaar te ontmoeten en eventueel te helpen, en daar werd gevraagd of je zin had om de volgende dag naar de opening van een foto-tentoonstelling te gaan van een van de leden.

Nou hou ik niet van openingen, maar het was op het voormalige Stork-terrein in het restaurant met die naam en dat is vlakbij mijn tuin in Noord. En daar was ik toch al van plan heen te gaan. En ik hou natuurlijk van foto’s, dus ik ben gaan kijken. De fotograaf is Simon Haringa en zijn foto’s zijn een soort snapshots met zijn mobieltje gemaakt. Onderwerp is de abstrahering van de stad, geen mensen maar grafische “uitsnedes”, er waren een paar leuke vondsten bij. Hij gaat niet specifiek uit fotograferen maar maakt ze onderweg, en omdat hij in de buurt van het IJ woont was alles erg herkenbaar, ondanks de abstracte ‘uitsnedes”.

De omgeving van STORK is erg inspirerend, net als het NDSM-terrein waar ik ook vaak foto’s maak, dus ik heb de gelegenheid maar even aangegrepen om daar ook wat te knippen. Die van de steigers zijn van het in aanbouw zijnde Jakarta-hotel op de kop van het Java-eiland pal tegenover STORK, en de Hilal garage is er net achter, de rest is van het terrein zelf.

groetjes

rené

st1b

 

st2

 

st5

 

st4

 

st6

 

st7

 

st8

 

st9a

 

st11a

 

st12

 

st13

 

st14

 

st15

 

st16

 

st17

 


Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *