PAL BOVEN MIJN TUIN

 

t1Dat was echt een geweldige ervaring: gisteren cirkelden er twee buizerds pal boven mijn tuin, en ik heb ze redelijk goed kunnen fotograferen, echt genieten.

De hele dag in mijn tuin gelezen en af en toe de camera gepakt die naast me lag. Echt een herfsttuin, al zijn er nog vlinders. Maar ook veel spinnen en toch nog wat bijen.

Ik zag in een vijvertje een raar soort kikkertje, en dat wilde ik fotograferen. Maar met de lens die ik bij me had moest dat minimaal op 2,8 meter afstand. Dat is dan wel redelijk scherp maar ik kon alleen die afstand scheppen door op een trap te gaan staan, een heel gedoe. En toen zag ik op de foto dat het geen kikkertje was maar een te water geraakte vlieg. Ik heb hem niet gered want ik dacht: dat is de natuur en nu is hij prooi voor een kikker, zo hoort het nou eenmaal in de natuur. Toen ik later keek was hij weg: of opgegeten of er toch uit kunnen komen.

groetjes

rené

t2

 

t3

 

t4

 

t5a

 

t7

 

t8

 

t9a

 

t10

De volgende 3 foto’s zijn van een week geleden. Deze kikker heb ik uit mijn regenton gered:

t10b

Dit padje zat in mijn gras:

t10c

Dezelfde:

t10d

De te water geraakte vlieg:

t11

 

t12

 

t13

Een van de weinige nog niet uitgebloeide bloemen van de Budleia werd druk bezocht door allerlei honingzoekers:

t14

 

t15

 

t17a

 


Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , . Bookmark de permalink.

Één reactie op PAL BOVEN MIJN TUIN

  1. Chiel Kleisen schreef:

    Genieten. Die buizerds zijn mooi, maar de rest ook. Ik neem vaal foto’s vanuit mijn tuinstoel en vind het leuk dan een mooi beeld te maken. Soms inderdaad van flinke afstand. Groet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *