MIST

 

mi1

Vroeg wakker na een nacht slecht geslapen te hebben zag ik dat het mistte toen ik even uit het raam keek, en ja, wat doe je dan als fotogek.

Juist, om 8.15 u. liep ik  zonder gegeten te hebben, ongewassen en ongeschoren met mijn camera mijn huis uit. Om pas om 12.00 u. terug te komen, maar dat wist ik toen nog niet.

Via het Oosterdok, de De Ruijterkade en het C.S. naar de noordelijke IJ-oever en de Adam-toren waar ik de enige bezoeker was, en terecht want van boven was er niks te zien door de mist.

Ondertussen nog twee leuke dingen meegemaakt.

Het eerste was het fotograferen van twee kanoërs en de conversatie over het water: ik riep dat het er zo fantastisch uit zag, en zij dat het zo heerlijk was. Toen ze bijna in de mist verdwenen waren riep ik door de stilte over het water: als jullie de foto’s willen zien kan je ze vinden op Dagboek van een Fotogek.

Fotogek??? hoorde ik de vrouw over het water uit de mist roepen.

Jahaa, fotogek!!!

Het tweede was ook op de brug bij NEMO: er kwamen twee wielrenners aan en die durfde ik niet te fotograferen omdat dat te opvallend was en ik ze niet wilde vragen. Bleek het mijn wandelmaatje Jan te zijn die met een van zijn twee hardloopmaatjes onderweg was naar het Twiske om te gaan hardlopen!! Dus toen heb ik die twee maar even wél gefotografeerd.

Groetjes

rené

PS: en maandag de reactie van de kayakkers: Hi Rene,
We hebben de foto gevonden :-), waarvoor dank. Vanuit een kayak was de stad ook magisch mooi in de mist. Het was alsof we door een grote knot wol aan het peddelen waren, met mooie verassingen die uit de mist kwamen opdoemen.
Mooie plaatjes maak je hoor!
Groeten van Mariette en Sjors

mi2

Brug Uilenburgerstraat:

mi3

 

mi4

Oosterdok:

mi5

 

mi6

 

mi7

 

mi8

 

mi9

 

mi10

 

mi13

 

mi12

 

mi11

 

mi16

 

mi14

Het bouwterrein van het voormalige postgebouw aan het Oosterdok:

mi15

Hannekes Boom:

mi17

Op de achtergrond het Conservatotium:

mi18

 

mi19

 

mi20

 

mi21

 

mi22

 

mi23

 

mi24

 

mi29

 

mi36

 

mi26

 

mi27

 

mi30

Vanaf de pont:

mi37

Vanaf hier de noordelijke IJ-oever:

mi31

 

mi32

 

mi33

 

mi34

 

mi35

 


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography. Bookmark de permalink.

Één reactie op MIST

  1. Sjors Dignum schreef:

    Hi Rene,
    We hebben de foto gevonden :-), waarvoor dank. Vanuit een kayak was de stad ook magisch mooi in de mist. Het was alsof we door een grote knot wol aan het peddelen waren, met mooie verassingen die uit de mist kwamen opdoemen.
    Mooie plaatjes maak je hoor!
    Groeten van Mariette en Sjors

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *