IJMUIDEN-ZANDVOORT

 

zan1

Geheel tegen de gewoonte in regende het toen Jan en ik aan het begin van een geplande wandeling de bus uit stapten. De bedoeling was een duinwandeling gevolgd door een strandwandeling, beginnend in IJmuiden. Na 100 meter besloten we terug te lopen naar de bushalte en een andere bus te nemen die helemaal naar het strand reed om daar in een strandtent de regen voorbij te laten trekken, onder het genot van een kop tomatensoep. We zaten in Zilt en het stikte er binnen en buiten van de mussen, de eerste foto is vanaf de soepkop genomen.

Na een half uurtje klaarde het op en zijn we de tocht naar Zandvoort begonnen, uiteindelijk in de stralende zon. We hadden een paar keer onwaarschijnlijk foto-geluk: het hoogtepunt meteen aan het begin: de wielzeilers die net begonnen toen wij er langs kwamen, met op de achtergrond de hoogovens. We spraken de instructrice aan, Marloes, en beloofden haar foto’s te sturen, gaat nog gebeuren.

In Zandvoort bij de Griek gegeten omdat we net de trein hadden gemist, heerlijke Saganaki. En ‘s-avonds nog uit geweest, het leven van een pensionado is zo slecht nog niet als je niet al te veel mankeert.

Groetjes

René

zan2

 

zan3

 

zan4

 

zan5

 

zan6

 

zan7

 

zan8

 

zan9

Marloes:

zan10

Nog een keer, leuke meid:

zan11

 

zan12

 

zan13

 

zan15

Drieteensstrandloper (?):

zan16

Kleine strandloper (?):

zan17

Bontbekplevier (?):

zan18

De zwarte gebouwen zijn van Noordwijk, de grijze erachter van den Haag:

zan19

 

zan20

 

zan21

Het kostte enige moeite maar toch gelukt: zijn gezicht door het zeil heen, hij bleek een bril op te hebben, lijkt me niet heel erg handig:

zan22

 

zan23

 

zan24

 

zan25

 

zan26

 

zan27

 

zan28

 

zan29

Het vrouwenvoetbal is duidelijk in opmars:

zan30

Boys will be boys:

zan31

Het lijkt vanaf de zee genomen, maar door de kromming van de kust en de sterke telelens krijg je dit effect ook:

zan32

 

zan33

Toevallig dezelfde man als op de foto met de zeesurfer:

zan34

 

zan35

Vanaf het perron van het station van Zandvoort:

zan36

 

Dit bericht is geplaatst in photography. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *