HATTEM-ZWOLLE

 

zzz1Toen we Hattem uit liepen zat op de dijk een echtpaar op een bankje, zie foto hier beneden. Ik fotografeerde ze omdat ik het altijd mooi vind als mensen zich vóór industriële gebouwen bevinden. Ze zagen het, zoals je kunt zien, dus toen ben ik op ze af gestapt en heb ik verteld wat ik er zo leuk aan vond en of ze de foto toegestuurd wilden hebben.

Dat sloeg aan: het bleek dat de man in die fabriek had gewerkt, het was een energiebedrijf/ centrale geweest die nu omgebouwd wordt tot woningen, vertelde hij. De foto is inmiddels door Jan opgestuurd die vrijwel dezelfde foto maakte na mij. Ze wezen ons vervolgens de weg naar het pontje.

In Zwolle maakten we nog iets leukers mee: daar werden we uitgenodigd om een kop koffie te drinken op het bankje voor een kapperszaak door de eigenaar die ons iets had horen vragen aan een voorbijgangster. We kregen een heel exposé over de stad en over zijn zaak: dat was vroeger herberg De Gulden Pauw geweest, in de tijd van de rijtuigen, vandaar een prachtige Pauw als uithangvogel. Hij vertelde dat hij over de hele wereld in het kappersvak les geeft en laat geven vanwege een aantal vernieuwingen die hij doorvoerde. Vroeger was hij marinier geweest en hij had zelfs twee jaar bij PEC-Zwolle gevoetbald. Echt geen archtypische kapper, zei hij zelf. Het was ook echt een stoere bink, met een hele mooie vrouw trouwens.

Hij gaf ons nog een gouden tip voor een Italiaans Restaurant waar we inderdaad heerlijk gegeten hebben, en wees ons op een krom straatje waar de Film Ciske de Rat indertijd is opgenomen.

groet

René

PS: het kaartje is van Jan.

zzz2

 

zzz3b

 

zzz4

 

zzz5

 

zzz6

Het veerpontje waar we de IJssel mee over voeren:

zzz7

 

zzz8

 

zzz9

 

zzz10

Over de IJssel heen gefotografeerd:

zzz11

 

zzz12

 

zzz13

 

zzz14

 

zzz15

 

zzz16

Zwolle:

zzz18

 

zzz19

 

zzz20

 

zzz21

 

zzz22

De Gulden Pauw:

zzz23

Museum de Fundatie:

zzz24

 

zzz25

 

zzz26

 

zzz26a

 

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *