BODYPAINTING OP HET MUSEUMPLEIN

 

bp1Kunstenaar Yoram Baruch organiseert regelmatig Body Paintings en gisteren was dat weer het geval op het Museumplein. Nu was het op de jaarlijkse Amsterdam Bodypaint Day die voor de derde keer gehouden werd.

Voor het eerst dat ik dat meemaakte, en ik moet zeggen: een aparte ervaring was het wel. De ene kunstenaar schilderde beter dan de andere, en het ene lichaam was interessanter dan het andere (wat niet per se betekende mooier of lelijker naar de westerse slankheids-norm), maar het meest bizondere vond ik toch dat je zomaar vrijelijk blote mensen kon fotograferen. Ik had het daar over met een naaktmodel en die zei dat hij het ook fantastisch vond dat je dat schaamteloos kon doen. En hij noemde dat woord omdat het behalve met mooie paintings toch ook wel iets met die naaktheid van doen had.

Er waren mensen met de meest uiteenlopende lichamen, tot en met transgenders of tweegeslachtelijken aan toe. Ik vond het wel dapper, zou het zelf niet zo snel doen. En waarom niet? Omdat ik dan toch uitga van het geaccepteerde schoonheidsideaal en vind dat ik daar veel te ver van af sta. Dus geen acceptatie van zoals ik er uit zie, terwijl ik het lichaam niet als “mijzelf” ervaar en weet dat ik het lichaam niet BEN????

Hierna heb ik nog een concert meegemaakt op de Kloveniersburgwal in het kader van het Grachtenfestival, kortom, het was een leuke zaterdag.

Groet

rené

bp2

 

bp3

 

bp4

 

bp5

 

bp6

 

bp7

Yoram Baruch beschildert samen met nog een kunstenaar deze aparte oude man:

bp8

 

bp9

 

bp11

 

bp12

 

bp13

 

bp14

 

bp15

 

bp16

 

bp17

 

bp18

 

bp19

 

bp20

 

bp21

 

bp22

 

bp23

 

bp30

 

bp24

 

bp25

Yoram Baruch beschildert zijn interviewster:

bp26

Hier een interview met de initiatiefnemer:

bp31

 

bp28

 

bp29

 


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography. Bookmark de permalink.

3 reacties op BODYPAINTING OP HET MUSEUMPLEIN

 1. Joke schreef:

  Wat een prachtige foto’s heb je weer geschoten René. Ik ga er eenpaar delen!

 2. Rob Godfried schreef:

  Prachtige serie! We moeten ongeveer naast elkaar hebben gestaan.
  Was ook in de Amstelkerk en heb je foto’s daar bewonderd. Hoe kan ik een automatische mail krijgen steeds als je een blog plaatst? Vind het heel inspirerend.

 3. bert schreef:

  heel apart – meestal zie je dit enkel op quasi perfecte lichamen, hier wordt iedereen omgetoverd tot een kunstwerkje …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *