REMBRANDT 411 JAAR

 

rem1

Ter gelegenheid van Rembrandt’s verjaardag worden elk jaar in de omgeving van het Rembrandthuis activiteiten ontplooid: je kan er b.v. gratis schilderen en etsen, erg leuk.

Als je er van houdt tenminste, ik kan absoluut niet tekenen of schilderen dus aan mij is het niet besteed.

Maar waar ik wel een beetje van houd is fotograferen en dat heb ik gedaan. Het is een beetje kijken hoe andere mensen werken terwijl je zelf niks doet.

Voor kinderen was het helemaal leuk natuurlijk: die hebben nog geen idee of ze het kunnen of niet dus die worden niet belemmerd door hun oordelen daarover. Die doen het gewoon.

Ik kwam nog een bekende tegen waarmee ik later nog even gezellig op mijn balkonnetje heb koffie gedronken. Hij was naar mijn tentoonstelling gaan kijken maar de kerk was dicht dus niks gezien: hij wist niet dat je moest AANBELLEN!!! Dat is een van de vele nadelen van het exposeren in de Amstelkerk: de deur mag niet open blijven staan en dat je aan moet bellen staat heel slecht aangegeven, n.l. heel klein. Toen ik daar een keer een opmerking over maakte zeiden ze dat ze daar al jaren mee bezig waren. Kortom: het is beleid, en zo langzamerhand snap ik dat beleid: ze willen niet teveel mensen op de tentoonstellingen want er zijn kantoren en er wordt gewerkt, veelal met de deur open, dus veel mensen zou teveel storen. Dat besef je pas achteraf natuurlijk als exposant. Je bent gewoon een behangetje dat nog wat geld oplevert ook.

De foto’s zijn een mix van bovenaf en gelijkvloers.

Groet

René

Dit was voor mij een raadsel, geen idee wat de bedoeling zou gaan worden, maar dat werd snel duidelijk:

rem2

De hele dag onafgebroken muziek dus. Wel lekkere oudjes zoals Aritha Franklin met Think:

rem3

Bekende Guus werd het een en ander uitgelegd over verf:

rem4

 

rem7

 

rem6

 

rem9

 

rem8

 

rem10

 

rem11

 

rem12

Als dat later geen kunstenaar wordt weet ik het niet meer. De schilderkunst met de paplepel ingegoten ( of wat doe je met die paplepel ook alweer):

rem13

 

rem14

 

rem15

 

rem16

 

rem17

Met de kunstwerken naar huis:

rem18

Dit vond ik echt prachtig, nog even met de kunstenaar gesproken:

rem20

De rechter jongen is de maker:

rem21

En toen was het weer voorbij, volgend jaar weer:

rem24

 


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *