OVER-HET-IJ-FESTIVAL 1

 

ij1

Gisteren had ik een ticket voor een voorstelling op het Over-het-IJ-festival gekocht en ben ik erg vroeg naar het NDSM-terrein gegaan waar het plaats grijpt, en dat was maar goed ook. Eerst miste ik net de pont en dat betekende een half uur wachten. En toen ben ik naar het Festivalcentrum gelopen maar daar was de voorstelling helemaal niet, die was op 20 minuten lopen naar de andere kant van de pont.

Maar omdat ik zo vroeg was had ik toch nog tijd om te fotograferen want daar bij Plekk is het erg fotogeniek. Twee highlights in de korte tijd dat ik er was:

Het eerste wat ik zag was dat jongens in het water aan het springen waren. Theater: er is zoveel te doen om een brug tussen Noord en het Centrum, en dat duurt al zo lang, dat ze maar vast begonnen zijn en een allereerste stukje brug hebben gebouwd. Alleen omdat hij niet af is kom je nog wel in het water terecht, maar dat mag de pret niet drukken: het begin is er!! Ik werd vriendelijk gevraagd of ik ook mijn kleren uit wilde trekken en van de brug gebruik wilde maken, maar hoewel ik daar doorgaans geen bezwaar tegen heb zag ik daar deze keer toch maar van af.

Het tweede was het ronselen van mensen voor het programma: “Zomaar Gasten” dat plaats vond vlakbij waar ik me bevond. Het is een programma als Zomergasten maar dan met onbekende Nederlanders, gewone mensen. De eerste vraag die ze stelden was dan ook: “bent u een gewone Nederlander ?”. Mij vroegen ze dat niet, dat was wel een opsteker, hoewel het ook kan zijn dat ze vooral jongeren benaderden. Soms voel ik me, om in nichten-termen te spreken, behoorlijk over de datum.

Deel 2 komt morgen.

René

Een Belgische tanker voor de gebouwen

ij2

Het duurste appartement van Nederland , de dwarsverbinding tussen die twee gebouwen, begint al zichtbaar te worden:

ij3

Dat gebouw was kennelijk de inspiratie voor de entree van het IJ-fesival:

ij4

De Brug OVER HET ij. Rechts het bord: “WE BEGINNEN GEWOON”:

ij5

 

ij6

 

ij7

 

ij7b

 

ij8

 

ij9

 

ij17

 

ij10

Zomaar Gasten:

ij11

Idem:

ij12

Idem:

ij13

 

ij14

Een leuk Franstalig bandje:

ij15

 

ij16

 

ij18

 

 


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *