DAG 7: MANTUA

 

mant1

Op dag 7 van onze rondreis staken we de Apennijnen dwars over en kwamen we daarna in de Po-vlakte terecht waar we Mantua bezochten. Fantastisch stadje met een, alweer, prachtige kathedraal. Ik ken Italië helemaal niet en ben werkelijk verbijsterd over de rijkdom aan prachtige kerkjes, het kleinste gat heeft wel zo’n  weelderig versierd gebedshuis of zelfs een enorme kathedraal die in geen verhouding staat met de grootte van het dorp. Je zou er bijna katholiek van worden, maar godzijdank heb ik die ervaring al gehad en hoef ik hem niet nog een keer.

Wat me trouwens wel opviel is dat de buitenkant totaal geen indicatie geeft over de binnenkant, althans voor mij niet. De buitenkant van de kathedraal van Mantua b.v., waarvan de foto’s iets verderop in dit blog, ziet er een beetje strak uit, bijna protestants, in tegenstelling tot de binnenkant.

Groet

René

mant2

 

mant3

Om te laten zien dat al die prachtige gebouwen niet altijd even goed worden bijgehouden maakte ik deze foto:

mant4

 

mant5

 

mant5b

 

mant6

 

mant7

 

mant8

 

mant9

 

mant10

 

mant11

De voorkant van de kathedraal:

mant12

Van de achterkant kon je de koepel zien van dezelfde kathedraal:

mant13

De binnenkant van de koepel:

mant13b

De koepel-schildering dichterbij gehaald:

mant13c

 

mant13d

 

mant15

 

mant16

 

mant17

 

mant18

 

mant19

 

 


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *