WINSSEN-DEN BOSCH-EINDHOVEN

 

ge1

Afgelopen woensdag met wandelmaatje Jan naar zijn geboortehuis in Winssen gaan kijken. Dat stond vlakbij de RK-kerk waar hij en zijn familie zondags de mis bijwoonden. Toen we naar binnen wilden bleek alleen een kapelletje aan de zijkant open, maar we zagen door het hek dat het kapelletje van de kerk scheidde, een vrouw lopen aan wie we vroegen of we even binnen mochten kijken. En dat was goed.

Al gauw kwam het gesprek dat volgde op het verleden en vielen er namen van meest overleden kerkgangers uit het dorp, zoals van de bakker en de café-houder. Tot grote verbazing bleek dezelfde koster uit Jans jeugd nog steeds in functie, inmiddels 84 jaar!!!!

Op het kerkhof hebben we gezocht naar Jans jeugdvriendje Theo: hij had gehoord dat die was overleden. Inderdaad vonden we na lang zoeken zijn graf (zie foto), hij was een maandje ouder dan Jan en bleek al 20 jaar dood !!

Erna een stukje over de Waaldijk gereden en vervolgens de snelweg naar den Bosch genomen waar we lunchten bij Kees, een van Jans oudste vrienden. Daarna naar Eindhoven om de winterbanden van zijn auto te wisselen. En omdat we toch op de nostalgische tour waren zijn we daarna naar de buurt in Eindhoven gereden waar ik mijn jeugd heb doorgebracht: Strijp. Ook bij mij speelde de RK-kerk een prominente rol, dus ook hier de kerk gefotografeerd. Het verschil was dat de Theresiakerk niet meer als kerk in gebruik is, gras groeide welig op het voormalige kerkplein. De foto’s hiervan komen later.

Groet

rené

ge2

Kerkhof van Winssen met op de achtergrond de Waaldijk:

ge3

Graf van Jans jeugdvriendje:

ge4

Brug over de Waal:

ge5

Uiterwaarde vanaf de brug, in de verte de toren die op het zojuist door ons bezochte kerkhof staat en ooit onderdeel van een kerk was:

ge6

Onderweg:

ge7

Kunst in het huis van Theo, Jans vriend in Den Bosch waar we lunchten:

ge8

Idem:

ge9

Den Bosch:

ge10

Idem:

ge11

Idem:

ge12

Idem, een kunstuil:

ge13

Een echte buizerd , met 100 km per uur gefotografeerd, echt een wonder van timing vond ik:

ge14

Stelletje:

ge15

Garage in Eindhoven, alle foto’s hierna van Eindhoven:

ge16

Kunst in de garage door schilder ….Groot, voornaam vergeten:

ge17

De garagehouder:

ge18

Jaren en jaren geleden afgebrand pand:

ge19

Idem:

ge20

 

ge21

 

ge22

 

ge23

 

ge24

 

ge25

 


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *