ONDERWEG

 

ei1

Wandelmaatje Jan moest naar Eindhoven om de winterbanden onder zijn auto om te laten wisselen door zomerbanden, en of ik zin had om mee te gaan. Ik heb mijn jeugd in die stad doorgebracht en wilde wel weer eens mijn oude buurt bezoeken, dus ik zei ja.

Het moest wel via Woudenberg omdat hij daar naar de fysio moest, maar dat vond ik geen bezwaar. Uiteindelijk bleken we niet alleen mijn jeugd-omgeving te gaan bekijken maar ook de zijne: Winssen bij Nijmegen.

De foto’s van dit blog gaan tot Winssen want het zijn er veel teveel geworden, alles in volgorde van nemen. Morgen die van Winssen en erna.

Groet

rené

ei2

 

ei3

 

ei4

 

ei6

 

ei7

 

ei8

Woudenberg:

ei9

Idem

ei10

Ik vond Woudenberg nou niet echt een geweldig dorp moet ik zeggen, en op hun kerkhof wil je ook niet dood gevonden worden:

ei12

Idem

ei14

Idem

ei15

Weer verder naar Winssen:

ei16

Idem

ei17

Van die typische vijftigerjaren-flats:

ei18

Geen idee waar, maar nog steeds onderweg naar Winssen. Blijkt watertoren in Wageningen uit 1948, zie reactie Robert:

ei19

 

ei20

 

ei21

 

ei22

 

ei24

 

ei25

 

ei26

 

ei27

 

ei28

Boomgaarden in de Betuwe zien er tegenwoordig wat anders uit dan vroeger:

ei29

 

ei30

 

ei34


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography. Bookmark de permalink.

2 reacties op ONDERWEG

  1. robert schreef:

    Ha ha! ‘De winterbanden verwisselen’ :eind mei?…. dat doet mij onweerstaanbaar terugdenken aan een conference van Brigitte Kaandorp…
    De watertoren staat aan de Generaal Foulkesweg in Wageningen. Lijkt wel een soort raketinstallatie. Hij blijkt uit 1948 te stammen dus zou die overeenkomst misschien ook wel niet toevallig/te ver gezocht kunnen zijn? Wie zal ’t zeggen: de architect ligt inmiddels op ’t kerkhof. [en vast niet toevallig op dat van ’t door jou gefotografeerde Woudenberg].
    groetjes, Robert

  2. renelouman schreef:

    Bedankt voor de info Robert! In het geval van Jan is het begrijpelijk dat hij nu pas zijn winterbanden laat vervangen: hij is net terug van een wereldreis van 4 maanden. Maar in de zaak waar hij dat laat doen waren nog 50 (!!!!!) mensen die het nog niet hadden gedaan. Bovendien zei de eigenaar dat er nu een wagen stond voor een grote beurt en dat hij tegen de eigenaar zei: moeten de winterbanden er niet af: die bleek dat gewoon niet in de gaten te hebben gehad, zoals kennelijk veel mensen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *