DOOR BELGIË: LUIK, DURBUY EN LAROCHE

bel1Met mij in een kinderzitje vóór op de fiets is mijn vader met mij naar België gefietst vanuit Eindhoven waar we toen woonden. Ik moet een jaar of vier geweest zijn. Het einddoel van de tocht was Laroche waar een oom en tante een huisje hadden gehuurd.

We hebben het niet gehaald. De eerste dag moeten we geslapen hebben bij een oom van mijn moeder die in Maastricht woonde, een vaag vage herinnering. De tweede dag zouden we Laroche hebben moeten bereiken, maar het regende pijpenstelen en het was niet te doen. Durbuy hebben we net bereikt, of net niet, dat weet ik niet meer. Mijn vader was gedwongen om te keren. Maar het regende zodat hij ergens moest aanbellen om hulp. En dat herinner ik me nog goed: drijfnat was ik, en er was een zwarte kolenkachel. Mijn kleren werden daardoor gedroogd, maar mijn onderbroek was ook drijfnat. En die wilde ik niet uittrekken, te preuts. Mijn ouders waren wat dat betreft niet zo vrij, ik heb ze nooit bloot gezien, dus dat straalt dan ook op de kinderen af. Later had ik daar geen last meer van.

Hoewel Jan deze vakantie de route heeft gepland had ik één verzoek: het stukje tussen Durbuy en Laroche rijden, wat we inderdaad gedaan hebben. Viel me een beetje tegen, dacht dat het constant langs de Ourthe zou gaan maar dat bleek niet zo te zijn.

Durbuy bleek een, zoals Jan dat noemt, toeristenfuik te zijn: leuk dorp door toerisme verpest. Laroche was ook toeristisch maar is ook een leuk dorp gebleven, daar hebben we overnacht.

groet

rené

Luik, foto vanaf een cafétje genomen:

bel2

In het café:

bel3

Luik:

bel4

Luik. België, beroemd om zijn frieten:

bel5

Luik:

bel6

Luik, Franstalig:

bel7

Luik:

bel8

Luik vanuit de auto:

bel9

Onderweg naar Durbuy:

bel10

Idem:

bel11

Idem, uit de auto genomen:

bel12

Toeristenfuik Durbuy:

bel13

Durbuy, wel mooi kasteel trouwens:

bel14

Durbuy, niet alles was toeristiek:

bel15

Durbuy:

bel16

Durbuy, er werd veel gekanood:

bel17

De mensen op de brug, Nederlanders, vonden dit wel grappig: ZIJ moest de boot over de stenen trekken:

bel18

Een heleboel oude auto’s reden het dorp in:

bel19

Langs de Ourthe:

bel20

Laroche:

bel21

Laroche:

bel22

Ourthe in Laroche:

bel23

Idem:

bel24

Met deze Nederlandse visser hadden we een heel gesprek: kwam hier alleen om te vissen. Was afkomstig uit Eindhoven, Tongelre:

bel25

Het stikte er van deze beestjes:

bel27

Een gele kwikstaart, aan de andere kant van de Ourthe en zonder de sterke telelens:

bel29

 

bel26

Heet:

bel30

Avondwandeling in Laroche:

bel31

Selfie bij avondlicht:

bel32

Ons hotel:

bel33

Kaartje van de Gamin van Jan, van de eerste dag:

bel34

 


Dit bericht is geplaatst in photography. Bookmark de permalink.

Één reactie op DOOR BELGIË: LUIK, DURBUY EN LAROCHE

  1. Chiel Kleisen schreef:

    Zo, dat is een mooie serie. En die beestjes zijn bos- of heidebeek juffers. Er zijn twee soorten, dus. Wat maken die toch een ingewikkeld standje…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *