BUURTZORG 10 JAAR

 

zb1

Buurtzorg is een thuiszorg-organisatie waar ze geen managers hebben en die daarom erg succesvol is: ze werken in teams van een man of tien en de teamleden regelen alles zelf, tot en met het aannemen van nieuwe collega’s aan toe.

Vriend Ronald stapte een aantal jaren geleden van de “normale” thuiszorg met een managerscultuur naar buurtzorg over en heeft er nooit spijt van gehad. Het geeft meer verantwoordelijkheid voor je werk en je beslist samen met je collega’s over alles, en dat pakt natuurlijk veel beter uit dan dat je weer eens met een nieuwe manager moet dealen die in je organisatie gedropt wordt en zijn/haar stempel daarop wil zetten maar toevallig niks van de bedrijfssector af weet.

Ik heb daar al eens een pittig blogje over gemaakt: als receptionist in een verzorgingshuis heb ik daarvan ook het een en ander gezien, je haren rezen soms te berge. Als ik het kan vinden zet ik er hier later de link wel bij. HIER dus. En HIER is het onderdeel van een blog, kijk op de alinea die begint met FLESSEMAN.

Enfin, buurtzorg bestaat 10 jaar en afgelopen donderdag was er een feestje van de teams 1 en 2 van Amsterdam de Pijp/Rivierenbuurt, met medewerkers en cliënten. Ronald had gevraagd of ik er foto’s wilde maken, dat heb ik gedaan maar ook veel gekletst met cliënten waarmee ik een seizoen op donderdagmiddag rondgewandeld heb als vrijwilliger.

En met medewerkers die ik kende, niet alleen via Ronald maar ik kwam ook twee nieuwe medewerkers tegen die ik van elders kende, een uit het uitgaansleven en een van mijn receptionistenwerk omdat ze altijd de sleutel van een van haar cliënten kwam halen die wij bewaarden. Ook was er de echtgenoot van een medewerkster die ik kende van de Grote Wetering waar ik in 1980 drie maanden gewoond heb en toen ontruimd. En de masseur kende ik ook, dus dat gaf al met al een erg vertrouwd gevoel, leuk feestje.

groet

rené

PS: ik mocht logischerwijze alleen foto’s op dit blog zetten van medewerkers, dus af en toe een beetje gecropt omdat ik er de cliënten afgehaald heb.

zb2

 

zb3

 

zb4

 

zb5

 

zb6

 

zb7

 

zb12b

 

zb8

 

zb9

Iets mis gegaan met de kleuren, ga het nog bekijken of het beter kan (te lichte achtergrond waardoor de gezichtskleur na bewerking niet goed werd, maar ik vind het toch een leuke foto vandaar dat ik hem toch laat staan):

zb10

 

zb11

 

zb12

 

zb13

 

zb15

 

zb16

 


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags . Bookmark de permalink.

Één reactie op BUURTZORG 10 JAAR

  1. Ronald schreef:

    Heel leuk om deze foto’s in een blog bij elkaar te zien.
    Het jubileumfeest voor 10 jaar Buurtzorg Nederland was een succes vooral voor onze cliënten en voor onze twee teams zelf. Helaas kwamen er maar 1 huisarts, 1 transferverpleegkundige uit een ziekenhuis en 2 of 3 fysiotherapeuten opdagen.
    Dank 😊

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *