MIJN TENTOONSTELLING: SUGGESTIES???????

 

sug1

Ik ben nu zover met de voorbereidingen van mijn overzichts-tentoonstelling in de Amstelkerk van 4 juli tm 11 augustus dat ik nu, wat ik noem, HET HART ervan kan gaan uitzoeken.

Mijn vraag is: heeft iemand een suggestie voor een bepaalde foto? En dan vraag ik niet om er naar te zoeken, dat doe ik zelf, maar: komt er spontaan een foto naar boven waaraan je denkt? Mijn idee is dat dat misschien wel de sterkste foto’s zijn, die welke “beklijven”.

Ze moeten wel met Amsterdam te maken hebben: dus in Amsterdam gemaakt.

Tot nu toe heb ik al klaar: in de hoeken van de kerk foto’s van Amsterdam in plassen (in 2 hoeken), foto’s van mijn fotoboek over Flesseman en foto’s van de Noord-Zuid-lijn in de andere twee hoeken. Verder komen er 4 FOPTO’S (3 op de eerste etage die van beneden te zien zijn en één op een standaard voor in de kerk), één grote uit mijn raam genomen, en 12 op formaat 30 x 45 met stadsfoto’s zoals hierboven en UIT-MIJN-RAAM-foto’s. Bovendien 6 info-borden voor op een lange tafel, met houten standaarden, en een bakje voor opgeplakte 20 x 30  foto’s ter directe verkoop.

Het hart van de tentoonstelling worden foto’s van 50 x 75 die ik op de rechte stukken ga hangen, dat worden er een stuk of 14. Ik aarzel nog of dat foto’s met mensen er op (er mogen géén grote portretten hangen daar) moeten zijn, zoals hier in deze post, of mooie van de stad (de laatste foto hier b.v.). Ook denk ik er aan veel zwart-wit te maken omdat de foto’s die ik nu klaar heb veel kleur hebben en ik bovendien de laatste tijd erg naar zwart-wit neig.

ENFIN, KOMT ER SPONTAAN EEN FOTO BOVENDRIJVEN: IK ZOU HET LEUK VINDEN ALS JE DAT HIER OF OP FACEBOOK EVEN ZOU MELDEN.

Groet

René

sug2

 

sug3

 

sug4

 

sug6

 

 


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags . Bookmark de permalink.

2 reacties op MIJN TENTOONSTELLING: SUGGESTIES???????

 1. de GOEDE STAD / de vergeten stegen… ?!

  Goede Morgen René – Zoals velen kijk ook ik veel naar de stad.. en ook naar het platte lan daarbuiten. Èn dus ook, naar jouw foto’s !

  Binnenkort moet ik in Heemstede een lezing houden. De titel is: “Mokum, de Elite en de Tsunami”. In die titel moet je ‘verstaan’.. ‘Liefde voor A’dam’, door de Eeuwen heen, En: Verwondering, maar ook de vraag, de Uitroep/heftige Hartekreet, in historische zin: “MY God”, … Waarom heeft gij mij zo verlaten?!” (Dus over die huidige stadsproblemen (Welke zijn dat?). En dus: denk aan die bijzondere vraagsteller in Bach’s “Matthäus Passion”.. Maar je zou, in OT-zin, ook aan Mozes kunnen denken, als hij terugkeert vanaf die berg en wanneer hij zijn verloren Volk ziet, het Gouden Kalf aanbiddend, en “dus ook hier Mokum”, of haar huidige Pretpark, nu..). Dat zou toch ook nu… “die stad” -het volk- kunnen uitroepen/schreeuwen.. Maar dan nu tot ‘die huidige Elite’ (dat zijn de onverschillige-op-louter-winst beluste kooplieden & het bestuur, B&W van de stad). Al die mensen, die niet in kunst, cultuur geïnteresseerd zijn (Zij weten daarvan niets meer: Heb medelijden met het, ja, ook met hen.. die arme Elite: Zij zijn slechts bezig met de grote Dynamiek van de Stad en haar nieuwe infrastructuren: Rode Loper/NZ LIjn, de Stag over het IJ en en..

  Ooit woonden die Toplui (400/300/200 jaar.. etc geleden: de laatsten vertrokken in de 19e eeuw: Dat kan je trouwens ook zo mooi in de grafvloer van de Oude Kerk ‘zien’, met haar 30 generaties A’dammers, waaronder héél veel verdwenen elite-namen *) in de Oude Binnenstad. Maar al heel lang geleden zijn zij (overdrachtelijk) vertrokken.. Èn wat heel erg is: Zij keken ’10 generaties lang’ niet meer om..!! In het dynamische Amsterdam (van NU) levert dat ‘historische / ongoing’ proces de huidige problemen op. Nogmaals, zoals al gezegd: Daarom kijk ik vaak naar je foto’s !

  * NOTE: in de Oude Kerk.. Trouwens ook veel natuur en dier-elementen, bedenk ik me nu, als ik kijk naar die mooie, recente ‘zwevende/vliegende’ haas van jou – Zo een kan je ook zien op het graf van Iacop Haesbaart. ADVIES: Ga daar ook eens kijken, vooral als de zon zijn heerlijke, bewegende werk doet. Zoals vandaag. Als je wilt, kan ik je best eens de ‘mooiste plekken’ laten zien/verklappen..

 2. renelouman schreef:

  Dank voor je reactie in historisch perspectief: ben het er hartgrondig mee eens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *