EEN DAG ZOMER

 

gis1

Wat een weer-tractatie gisteren: volle hete zomerse dag tot laat in de avond, heeeeerlijk.

Eerst naar de tuin. Een uurtje wat gewerkt, moest een bankje repareren, en daarna een foto van het tuinencomplex van bovenaf gemaakt. Iemand van de tuin wilde die hebben voor publiciteit.

Bij gebrek aan een drone mochten we op het dak van de belendende school. Dat is een speelplaats voor balspelen, met een hek van een meter of tien daar omheen, vanwege die ballen die ze niet kwijt willen. We konden wel mijn camera onder het hek doorschuiven en dan met de vingers door het hek heen de camera bedienen, maar de camera had een te lage positie, moest op ooghoogte. Toen hebben we met vereende krachten de camera heel voorzichtig naar boven gewurmd, steeds de cameraband door de vierkante openingen in het hek beetje bij beetje naar boven getrokken. Als we per ongeluk allebei de band hadden losgelaten zou de camera naar beneden gekletterd zijn, wat degene waar ik mee was de opmerking ontlokte dat het een soort bergbeklimmen was: je mocht geen enkele fout maken want dat zou fatale gevolgen hebben.

En toen de camera op ooghoogte was bleek de telelens uitgeschoven zodat je alleen details kon fotograferen. Die moest dus door het hek heen naar binnen gedraaid worden en op “lock” gezet om te vermijden dat hij weer uit zou zakken.

En toen de foto: zo goed en zo kwaad als het kon de camera recht houden en het te fotograferen beeld bepalen. Knopje om af te drukken door het hek heen bedienen en hopen dat het wat wordt. Daarna langs dezelfde moeizame weg de camera naar beneden transporteren. Tot mijn verbazing waren er een paar redelijke foto’s bij die ik inmiddels heb opgestuurd. Het is niet de foto hierboven want er moest een stuk straat bij en voor mijn blog vind ik dit mooier.

Hierna naar het Twiske waar twee van de vaste bekenden waren en later nog even naar de tuin en tenslotte thuis op mijn balkon gegeten en een muskaat-wijntje gedronken. Onderweg naar het Twiske jonge zwanen en ganzen gefotografeerd trouwens, die zet ik er hier ook maar bij.

Soms is het leven zo slecht nog niet.

Groet

rené

gis2

 

gis3

 

gis4

 

gis5

 

gis7

 

gis8

 

gis9

 


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *