ARTIS

 

 

ar1

Nou kom ik al jaren en jaren in ARTIS maar heb noot geweten dat je in het binnenverblijf van de olifanten kon komen als bezoeker. Net zoals ik er pas een paar maanden geleden achter kwam dat je bij de giraffen naar binnen kon.

Gisteren dus voor het eerst de olifanten binnen gezien. Zag er tamelijk droevig uit moet ik zeggen, maar dan kijk ik natuurlijk met mensenogen die planten, leuke lampjes en wat foto’s aan de muur gewend zijn.

Maar ik vond die beesten er toch ook niet helemaal happy uitzien. Ik denk dat ze gedwongen binnen gehouden worden gedurende een deel van dag, misschien om ze zo het buitenterrein te laten ontwennen en de gewenning aan hun nieuwe terrein makkelijker te maken. Toen we er waren gingen de deuren open en ze vlogen naar buiten (zie foto).

Dat nieuwe terrein is bijna klaar trouwens en ziet er fantastisch uit (zie foto’s). Ik zat ook te denken: je zult er tegenover wonen, ga je een werkelijk adembenemend uitzicht krijgen natuurlijk. Ik hoorde van een oppasser dat het in juni/juli zover is, de precieze datum is nog niet bekend.

Altijd wat bizonders om te zien als je in ARTIS bent, buiten het olifantenverblijf was voor mij ook nieuw dat ze een pauwenpaar in de kooi van de gieren hebben gezet, brrrrrrrrrr.

De dame waar ik mee was begon een makaak te aaien, iets wat ik haar afried maar waar ik wel een foto van maakte, zie een deel van die foto onderaan. Maar er kwam ook meteen een oppasser om het haar te verbieden. Ik zei dat ik dacht te zien dat die aap het wel lekker vond, maar hij zei: er komen hier 15000 bezoekers per dag en als die allemaal die apen gaan aaien gaan die dat uiteindelijk vervelend vinden en misschien bijten, en dan heeft ARTIS een probleem.

“Als ik u 500 keer aai gaat u op een gegeven moment ook meppen.” Ik zei dat ik hem wel aardig vond maar dat 500 keer wel erg veel was, en dat ik dacht dat hij wel gelijk kon hebben. Stond nog op het punt om te zeggen dat hij in ieder geval die bossen haren uit zijn oren moest knippen, omdat het anders bij 350 keer al zover zou kunnen zijn, maar hield dat toch wijselijk binnen.

Groetjes

rené

ar2

 

ar3

 

ar4

 

ar5

 

ar6

 

ar7

 

ar10

 

ar9

VANAF HIER DE FOTO’S DIE IK DE VORIGE KEER MAAKTE TOEN IK MET DEZE DAME DAAR WAS:

ar11

 

ar12

 

ar13

 

ar14

 

ar15

 

ar16

 

ar17

 


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , . Bookmark de permalink.

Één reactie op ARTIS

  1. Carla schreef:

    Misschien is één keer iemand aaien die je niet kent al meer dan genoeg, René? 😆😆
    Leuk verslag weer en mooie foto’s. Ik mocht op mijn verjaardag óók achter de ‘coulissen’ bij de giraffes! Zúlke mooooie dieren! Weet je dat hun kop wel 100kg weegt?! 😳 En dat de spieren in hun nek daarom zó sterk zijn, dat het hen juist moeite kost om hun kop naar beneden te krijgen? Vandaar dat ze ook altijd door hun knieën gaan bij het drinken. Zó, dat wilde ik even met je delen. Ik leer ook altijd zo veel van jou! ☺️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *