ZOMER OP GRAN CANARIA: NATUUR

 

gn1

HIER BEN IK WEER!

Na een paar dagen ziek geweest te zijn, en vervolgens druk met het uitzoeken van foto’s voor mijn tentoonstelling, heb ik mijn internetloze periode verlengd met een heerlijke sprong in de tijd: op vier uur vliegen van Amsterdam bleek het hoogzomer op Gran Canaria.

Ik was er lang geleden al eens geweest en de indrukken van toen waren gereduceerd tot beelden van het strand, flats met appartementen, een heet dorpje in de bergen en de vage notie van een winkelcentrum met veel jongens en mannen. Nou, de beelden bleken nog erg te kloppen en zijn inmiddels weer vers opgepoetst.

Alleen heb ik alles deze keer voor mijn gevoel intenser beleefd dan pakweg 20 jaar geleden. Ik was met vriend Herman en die kende de geheimen van het eiland, vooral van het gay-uitgaansleven, uit eigen ervaring beter dan ik. Bovendien had hij het zo uitgezocht dat we er in de carnavalsperiode zaten, iets wat ik in eerste instantie zelf niet zo uitgekozen zou hebben maar wat uiteindelijk de feestvreugde nog bleek te verhogen.

Het winkelcentrum, de Yumbo, bleek het hart van de carnavals-activiteiten, en daar was ons appartementencomplex náást. Eén avond heb ik een paar foto’s gemaakt maar zaterdag, de laatste en meest uitbundige carnavalsdag, hebben we daar gewoon rond gelopen en gekeken, geen foto’s gemaakt.

De foto’s van carnaval en andere interessante observaties komen nog, maar eerst wil ik de natuurkant van Gran Canaria laten zien. We zijn o.a. met twee vrienden van Herman, Lex en Jan, die een paar dagen later kwamen, in de bergen gaan wandelen. Ik had eigenlijk niet door dat we echt zouden gaan klimmen en was daar niet op berekend, misschien dat ik daardoor last van duizeligheid kreeg want ik had absoluut te weinig gegeten, maar het was niet zo erg dat ik niet kon genieten. En fotograferen natuurlijk.

Dus eerst de natuurfoto’s.

Groetjes

René

gn2

 

gn3

 

gn5

 

gn6

 

gn7

 

gn8

 

gn9

 

gn10

 

gn11

 

gn12

 

gn13a

 

gn14

 

gn15

 

gn16

 

gn17

 

gn18

 

gn19

 

gn20

 

gn21

 

gn23

 

gn24

 

gn26

 

gn25

 

gn22

 

 

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *