URNEN IN DRIEHUIS-WESTERVELD

 

d1

Ik wist niet eens dat dit soort begraafplaatsen bestonden, dacht in a split second dat het een kunst-project was.

Veel te vroeg was ik in Driehuis-Westerveld om aanwezig te zijn bij het afscheid van een oom. Toen zijn vrouw, mijn tante Dien, was overleden miste ik de begrafenis omdat ik een uur in de file stond voor de Coen-tunnel, vandaar dat ik nu echt achterlijk vroeg was. Anderhalf uur om precies te zijn. En al die tijd heb ik op het kerkhof doorgebracht.

Nooit heb ik nagedacht over mijn eigen dood, althans wat er met mijn overblijfselen moest gebeuren, omdat ik dat totaal onbelangrijk vind. Maar nu ik dit gezien heb denk ik: misschien dat ik hier mijn as wel wil in een potje. Een van de redenen, behalve dat ik graag onderdeel van dit kunstproject zou willen zijn, is dat ik in Velsen geboren ben en ik in de RK-kerk van Driehuis-Westerveld uitgeschreven ben, althans daar moest ik een brief naartoe sturen toen ik die kerk wilde verlaten, en misschien ben ik er wel gedoopt. Dus geboorte en dood in dezelfde omgeving, de cirkel is rond.

Bij nader inzien toch geen goed idee, ik wil niet op een RK-begraafplaats liggen.

groet

René

d2

 

d3

 

d4

 

d5

 

d6a

 

d7

 

d8

 

d9

 

d11

HET GROOTSTE GEDEELTE VAN HET KERKHOF BESTOND UIT DE BEKENDE GRAFZERKEN. IK VOND HET SOWIESO EEN VAN DE MOOISTE BEGRAAFPLAATSEN DIE IK OOIT GEZIEN HEB:

d12

 

d13

 

d14

HIER VOND HET AFSCHEID PLAATS, PRACHTIG GEBOUWTJE:

d15

ER WAREN OOK URNENWANDEN, DIE KENDE IK WEL VAN ANDERE KERKHOVEN, VOORAL IN HET BUITENLAND:

d16

 


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *