PADDEN IN MIJN TUIN

 

tu1

Gisteren in mijn tuin 4 padden en een klein kikkertje uit de put gehaald waar mijn wateraansluiting zit. Daar hebben ze overwinterd: ze komen er wel in maar niet zelfstandig uit, dus eigenlijk een vrij onverstandige plek voor ze.

Drie van de vier padden waren zwart met goudgele oogleden, de vierde was helemaal goud-geel, echt prachtig, daar begin ik de serie mee.

Een voor een uit de put gehaald met een zeefje. Ik heb wel eens gehoord dat padden giftig kunnen zijn, dus ik durfde ze niet met mijn handen aan te raken. Het kikkertje wel, dat was trouwens zo snel dat ik het niet kon fotograferen.

Elke geredde pad in een van de plastic potten in mijn paddenpoeltje gezet. De goudgele was de laatste die er uit sprong, die groef zich n.l. eerst in in de modder voordat hij door had dat hij vrij was.

Dit jaar bestaat ons tuinen-complex Buitenzorg trouwens 100 jaar, dus dat wordt feesten.

Groet

René

tu2

 

tu4

VANAF HIER EEN VAN DE ZWARTE PADDEN:

tu5

 

tu6

 

tu7

 

tu8

 


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *