METRO-STATION ROKIN

 

r1Gisteren kon je de kunst in metro-station Rokin bekijken, en natuurlijk ook gewoon het station zelf waar die kunst onderdeel van is.

Het zag er mooi uit, helemaal in de stijl waarin Amsterdam zich aan het ontwikkelen is: eindelijk grootsteeds.

Als een razende Roeland heb ik daar snel gekeken en wat foto’s gemaakt want om acht uur begon  de opera Wozzeck in de Stopera terwijl ik om half zes pas thuis was van mijn wekelijkse wandeling met een dame en toen nog moest eten natuurlijk. Je hebt van die dagen die eigenlijk te vol zijn, dit was er zo een. Was om half twee pas terug uit Texel waar ik gisteren naar toe was geweest, daar volgt nog een fotoverslag van.

Groet

René

r2

 

r3

 

r4

 

r5b

 

r6

 

r7

 

r8

 

r9

 

r10a

 

r10b

 

r10c

Ik geloof dat hij letterlijk iedereen fotografeerde:

r11

 

r12

 

r13

 

r14

Toen ik na een minuut of tien weer weg ging was het al een stuk donkerder:

r15

 


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , . Bookmark de permalink.

2 reacties op METRO-STATION ROKIN

 1. robert schreef:

  Dankjewel René dat ik weer met je mee mocht kijken via jouw bijzondere fotografische blik op de wereld om ons heen. Het station inderdaad heel mooi geworden.
  Ik zag het sprookjesachtige vingerhoedskruid nog voorbij komen als plantensoort die hier blijkbaar ooit in prehistorische tijden gebloeid heeft?
  Wat een prachtige overgang na de foto’s van de padden met hun voorhistorische uiterlijk in je bos-tuin. En echt giftig zijn ze niet hoor. Ze scheiden wel een stofje af dat kan gaan irriteren als je na aanraking in je ogen wrijft of je vingers erna zou aflikken b.v. Als kind heb ik ze geregeld in mijn handen gehad en nooit iets nadeligs gemerkt.
  groetjes, Robert.

  ps worden eind maart de klokken van het carillon niet terug gehangen in de toren van de Zuiderkerk? ik geniet -moet ik heel eerlijk bekennen- van de stilte nu.

 2. renelouman schreef:

  Goed dat je het zegt van die klokken, ik ga dat eens even uitzoeken want daar wil ik wel getuige van zijn natuurlijk, dat snap je wel. EEN van de kunstwerken WAS trouwens een pad, maar zo onherkenbaar dat ik hem niet gefotografeerd heb!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *