HET LANDJE VAN GEIJSEL

 

ge1

Altijd als je ergens naar vogels aan het kijken bent en er zijn andere vogelliefhebbers raak je  daarmee in gesprek, net als hondenbezitters met elkaar over hun honden praten.

Afgelopen woensdag stond ik in de Middelpolder te te fotograferen toen een mevrouw met een verrekijker me op de slobeenden attent maakte. Na een hele tijd gepraat te hebben liep ze verder en pal daarna stopte er een vrouw in een auto die het raampje opendraaide en vroeg of ik het landje van Geijsel al kende. Nee dus. Ze legde me uit wat het was en hoe er te komen. Geijsel is een garagehouder ten zuiden van Ouderkerk die een weiland bezit en dat onder water heeft laten lopen. Met als gevolg dat het een pleisterplaats voor vogels is geworden, echt geweldig.

Er is zelfs een huisje neergezet voor vogelspotters, en toen ik aankwam waren er een stuk of vijf vogelaars. Ze hadden betere apparatuur dan ik en wezen me o.a. op de kemphanen die er zaten, echt ontzettend leuk.

De eerste foto’s zijn van daar en de laatsten van de Middelpolder. Ze zijn een beetje korrelig omdat ik alles per ongeluk in RAW heb gefotografeerd en dat nog niet goed kan verwerken.

groet

rené

TURELUUR:

ge2

KEMPHANEN EN TWEE GRUTTO’S:

ge3

WINTERTALING-PAARTJE:

ge4

SLOBEEND:

ge5

TWEE KIEVIETEN IN FORMATIE, WAS ERG TROTS DAT IK DEZE ZO KON FOTOGRAFEREN:

ge6

KIEVIET:

ge7

WATERSNIP IN DE AVONDZON:

ge8

SMIENTENMANNETJE:

ge9

NESTELEND CANADESE-GANZEN-PAARTJE:

ge10

VOLGENS JOS D. ZIJN DIT KRAKEENDEN. EEN SECONDE LATER WAREN ZE AAN HET KRIKKEN, DAAR HEB IK OOK EEN FOTO VAN MAAR DIE IS NIET ZO MOOI, krikkende krakeenden:

ge11

KUIFEEND:

ge12

 


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , . Bookmark de permalink.

6 reacties op HET LANDJE VAN GEIJSEL

 1. Jos schreef:

  Fantastische vogelfoto’s René….zó fijn dat de lente er weer aankomt!!!

 2. renelouman schreef:

  Ja dat vind ik ook. Ik reed vannacht om 4 uur door de stad en hoorde merels zingen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 3. Jos schreef:

  Ik ben me elk jaar weer bewust van de allereerste dag dat ik ‘s-morgens de volgens weer hoor fluiten en dat vind ik altijd z’ón gelukzalig moment.
  Het paartje eenden zijn volgens mij krakeenden, mooi van eenvoud.

 4. renelouman schreef:

  Ah, krakeenden die meteen begonnen te krakken!!!

 5. renelouman schreef:

  Ook leuk: krikkende krakeenden. Ga het veranderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *