GRAN CANARISCH CARNAVAL

 

car1Als je mij van tevoren had gevraagd hoe ik me carnaval op Gran Canaria had voorgesteld zou ik geantwoord hebben dat het wel een toeristisch gebeuren zou zijn waar de autochone kanaries wel een toneelstukje voor de bezoekers zouden opvoeren.

Niets bleek minder waar. Het leek wel of elke bewoner van het eiland zich met groot enthousiasme in een carnavals-kostuum had gehesen, het liefst zo origineel en bizar mogelijk, en niet voor de toeristen maar voor zichzelf en elkaar. Het plezier spatte er van af.

Niemand schaamde zich ergens voor, smakeloosheid was een vergeten begrip en het onderscheid in sekse was nauwelijks meer te maken. En iedereen wilde zich laten fotograferen. Zelf had ik er enigszins op gerekend en had ik een glittervestje met pailletten en een oranje hoedje aan gedaan, maar als ik nog een keer ga zou ik het wat beter aanpakken.

Ik kom uit Eindhoven maar carnaval was niet echt een feest waar je naar uitkeek, ik heb er  niet veel herinneringen aan. Die enkele keer dat ik er eens aan meedeed bleek iedereen een boerenkiel aan te hebben, geen bal aan. Dus toen ik in Maastricht woonde ging ik er altijd voor op de vlucht, tot het laatste jaar dat ik er was. Ik wilde het toch een keertje meemaken voordat ik er weg ging, en wat bleek: iedereen verkleedde zich heel bizonder, het bleek echt een volksfeest en ik heb het ontzettend naar mijn zin gehad, en spijt dat ik de twee jaar daarvoor was gevlucht.

Zaterdagavond was het hoogtepunt, maar toen had ik geen zin om foto’s te maken, alleen een beetje rondgelopen en in een tent wat gedronken. Maar ik bleek toch genoeg foto’s te hebben om een uitgebreid blogje te maken.

Groet

renécar2

 

car3

 

car4

 

car5

 

car6

 

car7

 

car8a

 

car9

 

car11a

 

car12

 

car13

 

car14

 

car15

 

car16

 

car17

 

car18

 

car35

 

car20

 

car21

 

car22

 

car23

 

car24

 

car28

 

car29

 

car30

DE VOLGENDE VIER FOTO’S ZIJN OP ZONDAGOCHTEND GEMAAKT VANUIT DE BUS DIE ONS NAAR HET VLIEGVELD BRACHT. HET WAS NOG STEEDS WARM:

car31

 

car32

 

car33

 

car34

 


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *