AMSTERDAM VERANDERT IN HOOG TEMPO

 

oos1

Amsterdam krijgt nu in hoog tempo een facelift. Steeds als je ergens even niet geweest bent is er wel weer iets te zien. Hardstikke leuk natuurlijk, al zijn er wel kanttekeningen bij te maken. Eergisteren was ik op het Marie Heinelen-plein en dat bleek volledig gerenoveerd, ik wist niet eens dat ze daar mee bezig waren geweest. En gisteren was ik weer even op het Oosterdok waar ze ook nog druk mee bezig zijn en dat zijn voltooiiing nadert, al blijft het gat naast het conservatorium wel een aanfluiting.

Ik was er om even een USB-stick in de Mediamarkt te kopen en zag o.a dat ze de tijdelijke loopbrug, die daar jaren lag om de doorgang te waarborgen tijdens de bouw van al die grote gebouwen, werd afgebroken.

En het poortje naar de drijvende Chinees, waar in de buurt heel wat om te doen is geweest omdat mensen dat ergens in de buurt geplaatst hadden willen hebben, zag ik al half afgebroken op een deksschuit liggen. Het was overbodig geworden omdat het restaurant 50 meter verplaatst is en dichter bij de kant is komen te liggen, dat kun je op de eerste foto van een tijdje geleden zien. De eigenaar wilde het gratis ter beschikking stellen maar dat mocht dus niet baten, er werd geen plek voor gevonden in Chinatown.

groet

rené

oos2

Gisterenmiddag zag ik het poortje op deze dekschuit liggen:

oos3

En het afbreken van de loopbrug:

oos4

 

oos5

 

oos6

 

oos7

 

oos9

 


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *