TOEN EN NU

 

ou1

Ik hou van bouwplaatsen en vervallen  stukjes stad, rafelrandjes, plaatsen die nog niet aangeharkt zijn waar vaak van alles en nog wat gebeurt en die vaak erg fotogeniek zijn.

Aan de Plantage Doklaan naast ARTIS stond een gebouw, ik meen van het Gemeentelijk Energie Bedrijf GEB, dat afgebroken was maar waarvan het terrein jaren braak bleef liggen. Eén karakteristieke muur hadden ze laten staan, de gemeente had kennelijk als eis gesteld aan de nieuwe eigenaars dat het gebouw dat er neergezet werd die muur moest bevatten. En daar hebben ze goed aan gedaan want het is daarom een prachtig gebouw geworden: door de aanpassing aan die muur is er een gebouw ontworpen dat heel interessant is geworden en anders nooit zo zou zijn gemaakt. EN het doet recht aan de historie.

Ik ging vaak op dat terrein fotograferen. Toen ik een bepaalde foto zocht voor iemand, niet gevonden overigens, kwam ik van alles tegen en o.a. de foto’s van dat terrein. Ik voelde me opeens erg oud: dat je met je eigen foto’s kunt laten zien hoe de stad veranderd is. Pfffff.

Ik heb de foto’s, die erg slecht waren trouwens, gefotografeerd en bewerkt, de negatieven kan ik zeker niet vinden.

Vooral de laatste twee foto’s vind ik erg leuk.

Groet

rené

ou2

 

ou3

 

ou4

 

ou5

Er was een zwerver neergestreken:

ou6

 

ou7

 

ou8

 

ou9

Ook anderen vonden het daar heel fotogeniek:

ou10

 

ou11

 

ou12

 


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Één reactie op TOEN EN NU

  1. Marlies schreef:

    Wat een mooie foto’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *