STORMACHTIGE STRANDWANDELING

 

za2Ik kreeg gisteren pas laat zin om naar het strand te gaan maar was erg blij dat ik desondanks gegaan ben: om ongeveer half vier was ik pas in Zandvoort waar het, eigenlijk tot mijn verrassing, stormde. Met de noordwester in de rug heb ik gelopen tot waar in de zomer de laatste strandtent staat, FOSFOR, maar dat was eigenlijk te ver.

Ik had die donkere plak achter me wel aan zien komen, maar had toch een poncho bij me? Nou dat viel tegen: met windkracht tien is het bijna onmogelijk om zo’n dun plastic niemendalletje om je heen te krijgen, mijn heroïsche gevecht moet een potsierlijk gezicht geweest zijn. Uiteindelijk had ik toch iets van plastic om me heen, al bleek ik later mijn hoofd door een armgat gestoken te hebben.

Dat ik zo ver liep kwam omdat ik niet terug tegen de wind wilde lopen en achter de duinen terug wilde, en bij FOSFOR is een opgang. Maar dat viel tegen: het waaide achter de duinen bijna net zo hard, dus toch tegen de wind in, met af en toe een bui. Het was wel erg sfeervol: in je eentje in het schemerdonker tegen de wind in door het duinengebied.

Enfin, de beloning was een bord heerlijke pompoensoep in een van de permanente strandtenten.

groet

rené

Haarlem:

za3

Idem:

za4

Vanaf hier ZANDVOORT:

za5

 

za6

 

za7

 

za9

 

za10

 

za11

 

za12

 

za13

 

za14

 

za15

 

za16

 

za17

 

za18

Druppels op de lens, vanaf hier heb ik alleen foto’s met mijn compactje gemaakt omdat ik mijn goede camera niet meer aan weer en wind wilde blootstellen:

za19

 

za20

 

za22

 

za25

 

za26

 

za27

 

za30

 


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags . Bookmark de permalink.

Één reactie op STORMACHTIGE STRANDWANDELING

  1. Karin schreef:

    Mooi en leuk om te zien, want sinds een verhuizing ben ik niet meer bij de zee geweest. Het kan er flink spoken. Heerlijk om uit te waaien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *