NIEUWE DOORKIJKJES

 

oost1

Nou zijn de doorkijkjes op zichzelf niet nieuw, maar ze waren alleen voor gemeentewerkers beschikbaar: het terrein van waaruit ze te zien waren was n.l. tot voor kort ontoegankelijk voor het publiek omdat het een opslagterrein van de gemeente was. Ik kwam er zondag langs en moest natuurlijk meteen gebruik maken van deze nieuwe foto-opportunity.

Ik ben dol op doorkijkjes.

Het terrein ligt tussen de spoortunnel aan de oostkant van het Oosterdok en de de Ruijterkade. Ik kwam een jongeman tegen op een fiets met een hond achterop en muziek op zijn rug (zie laatste 2 foto’s) die er ten tijde van de opslag illegaal naar binnen was geweest. Ja die hond wilde dat, en dan moet je zelf ook, toch?

Hij vertelde dat de kale muur met zwarte graffiti-tekeningetjes (zie een van de laatste  foto’s) eerst betegeld was maar dat er in de loop der jaren steeds meer tegels afgesloopt waren, en dat de gemeente nu dus maar de resttegels heeft weggehaald. Je kan de vierkante afdrukken nog op die tekening-foto zien.

Ik had al een paar foto’s van hem gemaakt voordat ik het vroeg, dus toen nog een foto.

groet

rené

 

oost2

 

oost3

 

oost5

 

oost6

 

oost7

 

oost8

 

oost9

 

oost10

Naar de andere kant de bowlingbaan:

oost11

Weer een andere kant: de Zouthaven met deel van het Muziekgebouw aan het IJ:

oost14

Nog een slagje gedraaid: ze komt van het muziekgebouw, of waarschijnlijker, ze gaat naar het Conservatorium aan het Oosterdok:

oost15

Dit is die voormalige tegelmuur:

oost16

En dit de jongeman met de hond en de muziek:

oost17

Hier mocht ik een foto van hem maken maar ik zag pas thuis dat hij niet in de camera had gekeken:

oost18


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *