MOZAÏEK: FABRICE

 

moz1

Ik heb niks met mozaïeken, althans niks speciaals. Fotomaatje Jan heeft dat wel: als wij gaan fotograferen nemen we steevast dezelfde onderwerpen, maar als er mozaïeken opdoemen haak ik af, terwijl hij er speciaal zijn best op gaat doen. Hij heeft zelfs een fotobewerkingsprogramma om foto’s mozaïekerig te maken, waarbij de samenstellende delen uit zijn eigen andere foto’s bestaan. Hij heeft zo zelfs een foto die bestaat uit al zijn tienduizend (!!!) bewerkte foto’s.

Mijn interesse ligt daar dus niet

Maar zaterdag werd ik geheel onverwacht overweldigd door de schoonheid van een mozaïek, wie had dat kunnen bedenken. Het stond nota bene op het Marie Heinekenplein in de Pijp en siert een of ander electriciteitshuisje geloof ik, er zit in elk geval een deur in. Vaag herinner ik me dat ik daar wel eens kleuren heb gezien en het zelfs eens heb gefotografeerd, maar volgens mij waren dat de kleuren van een schildering en niet van het mozaïek dat er nu op aangebracht is. Maar misschien ben ik er ook wel jaren achteloos aan voorbij gelopen.

Ik weet zeker dat Jan dit ook prachtig zal vinden, hij was er niet bij want hij is momenteel volgens planning de Kilimanjaro aan het afdalen met zijn vriend. Hopelijk is alles goed gegaan, die berg is 6000 meter hoog en op de top vriest het behoorlijk. Ik heb een foto van hem enigszins mozaïekerig gemaakt, de op een na laatste, maar hoop dat hij niet zó in stukjes van die berg af komt.

Groet

René

moz2

 

moz3

 

moz4

 

moz5

 

moz6

 

moz7

 

moz8

 

moz9

 

moz10

 

moz11

 

moz12

 

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , , . Bookmark de permalink.

2 reacties op MOZAÏEK: FABRICE

 1. Cornelia Doornekamp schreef:

  Beste René,

  Ik ben samen met Fabrice bezig met een boek over zijn werk.
  Ik zie, dat jouw foto’s zeer scherp een duidelijk en duidelijk zijn en ik zou graag één of twee willen gebruiken voor het boek.
  Zou je daarvoor toestemming willen geven en mij de fotoos toesturen?
  ( hoge resolutie ). Wij zouden je zeer dankbaar zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *