ARTIS REVISITED

 

ar1

Gisteren weer naar ARTIS geweest. De jaguars zijn bij elkaar geplaatst in hun prachtige kooi, en ze doen wat ze geacht worden te doen. Het mannetje is bijna niet van de zijde van het vrouwtje vandaan te slaan. Hij wacht met begerige blikken totdat zij het sein geeft dat hij weer mag doen waarvoor hij is aangenomen.

Het schijnt al een paar keer gebeurd te zijn, zoals een vrijwilligster van ARTIS me vertelde, ze had het zelfs op haar Ipad gefilmd. Ze zijn al een paar dagen bij elkaar, dat kon pas, vertelde ze me, toen de lokgeur van het vrouwtje sterk genoeg was, anders vechten ze elkaar dood. Het zijn n.l. solitaire dieren die niet op elkaars lip moeten zitten en alleen om te paren elkaars gezelschap verdragen. Als de kleintjes komen moet het mannetje al weg zijn anders vreet hij ze op.

De kleintjes gaan weer paren met andere jaguars van andere dierentuinen, en de kleintjes die daaruit voortkomen worden in de echte natuur uitgezet.

Groetjes

rené

ar2

 

ar3

De kerstbomen worden als voer gebruikt voor een heel aantal dieren:

ar4

 

ar5

 

ar6

 

ar7

 

ar8

 

ar9

 

ar10

 

ar11

 

ar12

 

ar13

 

ar14

Er was weer een luiaard, lang niet daar geweest:

ar15

Die pinguins zitten volgens mij te broeden, ik zag ook al reigers met takken in de weer:

ar16

 

ar17

 

ar18

 


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *