NIEUWMARKTBUURT

 

buu1

Het voordeel van mijn woonomgeving is dat je niet ver hoeft te gaan om leuke dingen te zien. En vooral als je geen zin hebt om echt iets te ondernemen, en dat heb ik de laatste tijd inderdaad niet, is dat erg prettig.

En als je dan met nieuwe ogen kijkt hoef je zelfs helemaal nooit de stad uit, besef je in zo’n periode. Maar dat zal wel weer over gaan.

In deze post zijn twee bijna identieke wandelingen door de buurt, waarbij ik het Oosterdok daar gemakshalve bij reken, in elkaar geschoven. Dus voor de buurtkenners: helemáál logisch is de volgorde niet. De eerste is op de Zeedijk genomen. Ik durfde mijn goede camera niet te pakken en heb hem met mijn compactje gemaakt, zoals overigens wel meer foto’s omdat ik die alleen maar bij me had tijdens de tweede wandeling. Ik had me n.l. voorgenomen om NIET te fotograferen, ik had beter moeten en kunnen weten.

groet

René

Oudezijds:

buu2

Oudezijdskolk met de Nikolaas:

buu3

De majoor is ondertussen wereldberoemd geworden:

buu4

Oudezijdskolk: de Oude kerk:

buu5

Geldersekade:

buu6

Hotel op kop Geldersekade, aan restauratie toe:

buu7

Idem:

buu8

Spoorbrug C.S.

buu9

Idem:

buu13

Seapalace in het Oosterdok:

buu14

Idem:

buu15

Oosterdok:

buu16

Idem:

buu17

Idem met Montelbaanstoren:

buu21

Idem:

buu23

Idem

buu25

Idem:

buu27

Oudeschans:

buu29

Kromme Waal:

buu30

Nieuwe Uijlenburgerstraat:

buu31

Vanaf Nieuwe Uijlenburgerstraat:

buu33

Kloveniersburgwal:

buu34

De leukste: St. Antoniesbreestraat

buu35

 


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags . Bookmark de permalink.

Één reactie op NIEUWMARKTBUURT

  1. Annette schreef:

    Leuk dat buurten René!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *