JAGUARS EN ACROBATEN: ARTIS

 

jag1

Ja ik moest gisteren natuurlijk meteen die jaguars zien in de nieuwe kooi in ARTIS.

Ze zijn prachtig, maar dat wist ik al, de vraag was natuurlijk hoe ze in die kooi zaten.

En dat viel toch tegen. De kooi zelf is onwaarschijnlijk mooi, werkelijk een juweeltje. Maar wij als kijkers staan er veel te dicht op vond ik, die dieren hebben nauwelijks privacy en zien werkelijk van alle kanten mensen staan. Wel beter dan die oude vierkante kooien want deze heeft veel meer variatie en dat zullen die dieren ook wel fijn vinden. Ik vermoed dat de zwarte jaguar in ARTIS in zo’n oude kooi heeft gezeten, de gevlekte is nieuw.

Maar het is ook voor een goed doel: ze proberen ze te fokken om ze zo voor uitsterven te behoeden.

Omdat ik er toch was heb ik ook nog wat anders gefotografeerd: een koorddansende aap en tegen het raam springende gestreepte makaken, maar de foto van die laatsten heb ik weggehaald omdat ik vond dat hij niet bij de rest paste, qua beeld.

groet

rené

jag2

 

jag3

 

jag4

 

jag5

 

jag6

 

jag7

 

jag8

 

jag9

 


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *