REIGERS EN REPTIELEN

 

vo1

De titel van deze post klopt niet helemaal, ik begin b.v. met een ooievaar, maar het bekt wel lekker, en de meeste foto’s zijn inderdaad van reigers en reptielen.

Ik heb gisteren een hele tijd naast het reptielenhuis gestaan om het gevecht om de visjes gade te slaan dat altijd plaats vindt tussen de pelikanen, voor wie ze bedoeld zijn, de aalscholvers en vooral de reigers en de meeuwen.

Van een ARTIS-medewerker hoorde ik trouwens dat er sinds ze een net hebben gespannen bij de pelikanen, waar weet ik nog niet, er veel minder reigernesten in ARTIS zijn dan daarvoor: nu 60, was 90.

Ze gunnen elkaar niks, als er een een visje te pakken heeft gekregen wordt hij belaagd door de anderen om het af te pakken, dus het is zaak zo snel mogelijk dat glibberige ding naar binnen te werken, en dat gaat nog niet altijd even makkelijk. Er vielen er heel wat uit snavels, vooral de meeuwen lieten nog veel los omdat die visjes eigenlijk ietwat te groot voor hen zijn. Maar ook de pelikanen zijn er altijd mee aan het hannesen, ik snap niet dat die viseters zulke onhandig grote beksnavels hebben, echt een hele klus om daar een visje fatsoenlijk doorheen te laten glijden. En dan zijn deze visjes al dood, dus in de natuur moet dat nog lastiger zijn als ze ook nog eens tegenspartelen.

Daarna het reptielenhuis in geweest, ook altijd leuk.

groet

rené

vo2

 

vo3

Vliegende vis:

vo4

 

vo5

 

vo6

 

vo7

Ik vrees dat deze sprinkhaan als maaltje bedoeld is voor de slang in het terrarium waarvan hij zich bevindt.

vo8

 

vo10

 

vo11

 

vo12

 

vo14

Zuignapjes van een gekko:

vo15

Smaragd-salamander:

vo16

Deze dwergmangoest laat zich zijn kippetje goed smaken:

vo20

Rechts het reptielenhuis:

vo19

 


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *