AMSTERDAM LIGHT FESTIVAL: PREVIEW

 

al1

Ik kwam er gisteren langs onderweg naar het Vondelpark en toen ik deze lichtsculptuur vóór de Hermitage aan de Amstel fotografeerde, kwam ik automatisch in contact met de bouwers er van.

De man met het knotje is de ontwerper: hij is architect in Singapore! Toen ik vroeg hoe zoiets nou in zijn werk gaat zei hij dat hij op het Amsterdam Light Festival had ingeschreven met zijn ontwerp en toegelaten was. Hierna verhuist de sculptuur nog naar ergens in België.

De laatste vier onderdelen moeten er nog aan gemaakt worden en liggen op de voorgrond, eentje heeft de maker in zijn handen. Het geheel is opgebouwd uit een soort plastic buizen, van oorsprong vlakke platen die rond werden gebogen. Ze lopen taps toe en de verbindingen zien er helemaal ingewikkeld uit, ik snap niet hoe je dat kan berekenen, errug knap gedaan.

In de vlakke platen zijn eerst o.a. kruisen zoals in het wapen van Amsterdam gestanst, en het geheel is vastgezet met 40.000 nippels! Al de onderdelen worden eerst met tiewraps vastgemaakt en later met die nippels.

Toen ik vandaag toch maar even naar buiten was gegaan, naar ARTIS en erna naar de mensa, kwam ik er bij donker langs en heb het ook nog kunnen fotograferen als bedoeld eindresultaat. Als ik het goed heb begrepen komen er verschillende kleuren licht doorheen, maar vanavond was dat nog alleen blauw.

groet

rené

 

al2

 

al3

 

al4

 

al5

 

al6

 

al7

 

al8

 

al9

 

al10

 

al11

 

al12

 

al13

 


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *