DOOFSTOMME KINDEREN

 

doof1

Toen we afgelopen woensdag over de Champs Elysées liepen werd ik aangesproken door een jonge vrouw met een handtekeningen-lijst en een balpen: of ik een handtekening wilde zetten voor iets voor doofstomme kinderen.

Dan heb ik altijd zoiets van: je zal maar doofstom zijn, gelukkig loop ik hier in Parijs te genieten van een fijne vakantie, dat hebben die kinderen niet. Er zal ook wel een bedragje aan vast zitten, maar vooruit. Dus ik pakte de pen aan en had mijn voornaam al gezet toen een jongen me de pen uit handen sloeg en in het Engels of Frans zei: niet doen, niet doen!!!!!!!!!!

Hoe de vrouw in kwestie reageerde weet ik niet, maar kennelijk drong ze niet meer bij me aan.

Een eindje verderop begreep ik waarom die jongen me gewaarschuwd had. Een jongeman die net een handtekening heeft gezet en geld heeft gepakt raapt vijftigjes op van de grond, eentje is verfrommeld te zien in zijn hand op foto 1. Je ziet ook een vrouw met een handtekeningen-lijst op de voorgrond. Naast hem zie ik twee handen die bij elkaar horen waarvan er één ook zo’n handtekeningenlijst vast heeft, te laag om bij de vrouw te horen die grotendeels achter de jongen met het jeansvest naar omlaag kijkt. Vermoedelijk heeft hij met de eigenaar van DIE handen zijn handtekening gezet en is hij daarna bijna zijn vijftigjes kwijt geraakt.

De dames met de handtekeningenlijsten probeerden te suggereren dat ze het heel erg vonden dat er opeens een rotte appel tussen al die nobele werksters bleek te zitten, maar uit de manier van reageren bleek zonneklaar dat dit hun verdedigingssysteem was bij het betrapt worden: de betreffende vrouw werd fiks uitgescholden en met kleine steentjes bekogeld toen ze er vandoor ging.

Vandaag las ik dat de directeuren van liefdadigheidsfondsen ongeveer een ton verdienen en dat ze die baan soms parttime hebben en ook elders fiks verdienen. Dan moet je toch als vrijwillige medewerker wel even achter je oren krabben, Die van Greenpeace, waar ik lid van ben, verdient 109 duizend euro. Ik doneer 60 euro per jaar, dus dat moeten ongeveer 1850 mensen ook doen om zijn salaris te betalen.

Soms vind ik mezelf een beetje te naïef.

groetjes

rené

De roze vrouw hoort er bij:

doof2

Deze speelt de vermoorde onschuld, is niet degene die mat de jongeman bezig was geweest:

doof3

Hij wijst haar aan: de zwangere vrouw met het streepjes-shirt hoort er ook bij (pen en lijst in linkerhand):

doof4

De zwangere vrouw discussieert met een van haar collega’s, ook een lijst in de handen:

doof5

 


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , . Bookmark de permalink.

2 reacties op DOOFSTOMME KINDEREN

  1. Johan schreef:

    Normaal zijn medewerkers van goede doelen herkenbaar aan een badge, kleding o.i.d.

  2. renelouman schreef:

    Ja nou je het zegt………..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *