JACQUELINE FLESKENS & BAND

 

jf1

Onverwacht met Marlies, medetuinierster, gaan eten en terecht gekomen in KHL: Koninklijke Hollandsche LLoyd, een gebouwtje naast het LLoyds Hotel dat er indertijd bij hoorde.

Er was een band in het aanpalende zaaltje aan het opbouwen, maar daar hadden we geen last van. Net toen we klaar waren begonnen ze, dus wij zijn maar in het zaaltje gaan zitten: geen idee hoe of wat.

De leading lady, Jacqueline Fleskens bleek later, was een uiterst grappige dame die ook nog eens heel goed kon zingen. Ze had een band met voortreffelijke musici en een hele stoet medezangers, o.a. voor de backing vocals maar ook, samen met haar, een paar schitterende close-harmony nummers. Ook deed ze nog een act met een sprekende pop.

Het repertoire bestond uit een mix van nummers die ze gewoon leuk vond, pop, en een enkel eigen nummer. Het laatste lied was : “Don’t you worry ‘bout a thing” van Stevie Wonder, met een brabantse regel: “maak oe eige toch niet druk”.

Ze had een beetje de gekte van Brigitte Kaandorp, dat vette brabantse accent van haar deed me aan mijn buurman daar vragen of ze uit Eindhoven kwam: ja bijna, zei hij, ze komt uit Oerle. De man waaraan ik dat vroeg bleek haar echtgenoot die samen met haar later een liefdesduet zong.

Het werd steeds duidelijker dat ze voor eigen publiek zong, haar zus was er, een verkoopster bij wie ze een paar dagen ervoor een jurk had gekocht, vrienden etc. etc. Op het einde van het optreden werd er voor haar “lang zal ze leven” gezongen en bleken we op een privé-verjaardagsfeestje terecht te zijn gekomen.

groetjes

rené

jf2

 

jf3

Samen met haar man:

jf4

 

jf6

 

jf7

 

jf8

 


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *