BUITENZORG 99,5 JAAR

 

bu1

Mijn tuinvereniging bestaat volgend jaar een eeuw, en om vast aan het idee te wennen werd vandaag het 99,5 jarig bestaan gevierd met een gedichten-voordrachts-middag, met de 80-jarige Tito als presentator (zie foto 1), en een tentoonstelling.

Aan beiden heb ik deze keer meegedaan. Een paar eigen gedichten voorgelezen en een foto opgehangen.

De gedichten werden gelezen in het Simon Vinkenoog theater onder de boom. Simon had bij ons een tuin, zijn weduwe nog steeds en zijn dochter ook. Weduwe Edith droeg een prachtig gedicht voor van Simon uit zijn verzameld werk. Er bleek ook een oude tuinster te zijn gekomen die nota bene een gedicht van Simon speciaal voor haar gemaakt bij zich had, gesigneerd en al. Edith vroeg zich af of dat in zijn verzameld werk zou staan.

Na het voorlezen van de gedichten was er een knus gebeuren in het verenigingsgebouw en daarbuiten. De voorzitter Gerrit Mol droeg nog een paar van zijn gedichten voor en ik heb nog met Geert, oftewel Tilly Trekhaak, mijn “Ben je Eenzaam vannacht” gezongen: dat heeft hij op zijn repertoire gezet zodat we dat gezamenlijk konden doen.

Zeer geslaagde middag.

groeten

René

bu2

 

bu3

 

bu4

 

bu5

Merik van der Torre, voor mij de beste dichter van de middag, een echte:

bu6

Deze man las eigen “mannen-gedichten” voor, erg leuk. Ik zag op de voorpagina van zijn dichtbundel dat hij Jaap kamerling heet, en zijn bundel: Het Komt Zoals Het Komt:

bu8

 

bu9

 

bu10

 

bu11

 

bu12

 

bu13

 

bu14

Geert, Tilly Trekhaak, voor de vitrine met mijn vogelfoto’s (heeft hij voor gezorgd dat die er kwam, ik hoefde alleen de foto’s te leveren):

bu15

 

bu16

 

bu17

 

bu18

Marianne leest nog een gedicht van Gerrit Mol voor:

bu18a


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *