DE NOORD-ZUIDLIJN BEZOCHT: CENTRAAL STATION

 

zn15

Ze hadden er wel een heeeele mooie dag voor uitgezocht. Maar het was geen optie om niet te gaan, ik had me ingeschreven voor het C.S., station Rokin en station Vijzelgracht en heb zelfs geen moment overwogen om in plaats daarvan naar het strand, mijn tuin of het Twiske te gaan.

Veel teveel foto’s gemaakt natuurlijk, daarom hier alleen het C.S., de andere stations komen later. De trap van de Vijzelgracht was wel erg imposant trouwens, met 47 meter de hoogste in de Benelux, 3 meter meer dan die van Rotterdam die tot nu toe de grootste was.

Ik ben vorig jaar ook geweest en was lichtelijk verbijsterd hoe weinig er virtueel gezien was veranderd: de sporen lagen er nu wel, vorig jaar kon je door de kale tunnel van Noord naar het C.S. lopen en nu niet meer daarom, maar verder….o ja, de roltrappen, die nog niet werkten trouwens. Maar qua afwerking was het nog een puinzooi.

Ik zei voor de grap tegen een mevrouw: hij is te laat , hij zou er al moeten zijn. O ja, komt er wat dan? Haar man moest erg lachen: nee vandaag niet schat.

Enfin, leuke foto-opportunity weer.

groet

rené

zn16

 

zn1

Ze noemen het C.S. de kathedraal vanwege de hoogte:

zn2

De ruimte voordat je naar de roltrappen naar beneden gaat:

zn3

 

zn4

Het plafond:

zn17

 

zn18

 

zn5

 

zn6

Zij zongen liedjes:

zn7

 

zn8

 

zn9

 

zn10

 

zn11

 

zn12

 

zn13

 

zn14

 


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *