ROBIN DE PUY: FOTO-TENTOONSTELLING DEN HAAG

 

hasche1

Vandaag naar de foto-tentoonstelling van Robin de Puy geweest in het foto-museum in den Haag. Acht weken lang reed zij op een motor door de V.S. en portretteerde mensen die zij onderweg tegenkwam, en opzocht als ze een interessante locatie zag waar ze bizondere mensen vermoedde.

De portretten zijn prachtig, maar de film over de onderneming was voor mij nog het meest indrukwekkend: haar twijfels en manier van in het leven staan, gerelateerd aan haar fotografie, vond ik heel diepgaand en in bepaalde opzichten erg herkenbaar.

Dit is het eerste deel van een fotoverslagje van deze dag met Jan, ook een fotogek. Ik vroeg hem om te poseren naast een portret dat op de tentoonstelling hing, en eigenlijk vind ik dat een van de leukste foto’s die ik vandaag maakte.

De eerst foto is met mijn compactje uit de trein genomen, van den Haag dus. De laatste is de foto die ik hierboven noemde. Morgen komt Scheveningen aan bod: veel foto’s vanaf de pier gemaakt, een hele post waard vond ik.

Het was koud en het stormde bijna, maar geen neerslag, dat was al wat.

groet

rené

hasche11

 

hasche13

 

hasche12

 

hasche9

Met deze jongen uit New York hadden we een heel gesprek: hij hoopte in den Haag te kunnen gaan wonen met zijn vriendin, hoopte dat ze vanavond een proposal (aanzoek?) zou doen. Hij wees ons op een boom vlakbij waar ‘s-avonds honderden halsbandparkieten bijeen kwamen rond zonsondergang, een schitterend gezicht, een boom met allemaal felgroene blaadjes, maar dan vogels:

hasche8

Een deel van de foto’s van Robin de Puy:

hasche6

 

hasche16

 


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , . Bookmark de permalink.

2 reacties op ROBIN DE PUY: FOTO-TENTOONSTELLING DEN HAAG

  1. j de kat schreef:

    De laatste foto geeft een nieuwe betekenis aan het woord beeldrijm, denk ik. Erg mooi bovendien.

  2. renelouman schreef:

    dankje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *