EEN MATTHAEUS-PASSION IN BEELD GEBRACHT

 

mat1

Mij was door Madeleine Ingen Housz gevraagd of ik de Matthaeus-Passion van Passie-projecten in de Dominicus-kerk wilde fotograferen, zowel de voorafgaande repetitie als de uitvoering op zaterdagmiddag 19 maart, gisteren dus.

Vorig jaar heb ik bij haar als koorlid het Requiem van Mozart meegezongen, dat was trouwens voor mij een droom die uitkwam. Toen heb ik foto’s gemaakt met mijn compactje en die vond ze zo leuk dat ze mij dus hiervoor vroeg.

En dat is different koek: als je ergens echt de fotograaf bent heb je een vrijheid die je anders niet hebt. Ik kon iedereen ongevraagd fotograferen omdat men wel door heeft dat jij door de organisatie bent ingehuurd. Nou ja ingehuurd, ik kreeg er niks voor, maar het was duidelijk dat ik bij de organisatie hoorde. Zo kon ik in mijn eentje achterin de kerk vanaf het orgel foto’s maken, wat ik tijdens de voorstelling maar ben gaan doen want het als enige rondlopen tijdens het concert vond ik al snel zelf erg storend: iedere beweging wordt gezien als iedereen verder stil zit.

Het was een prachtig concert, de solisten waren op een na goed en de evangelist zelfs fenomenaal. Het koor ook redelijk: dat is altijd afwachten want het is een scratch-koor: je schrijft je er voor in, zonder auditie dus,en repeteert één keer, je moet je partij al kennen dus.

Ik heb 12800 ISO gebruikt want flitsen kan niet en daarom zijn ze wat korrelig geworden, maar ben er toch heel tevreden over.

groet

rené

Twee solisten, de linker had de rol van Jezus:

mat2

Madeleine Ingen Housz, de dirigente, en een van de solisten tijdens de repetitie:

mat3

Een van de violistes had pijn op de bekende violisten-pijnplek:

mat4

 

mat5

Een deel van het kinderkoor: voor de voorstelling nog even wat happen:

mat6

Ik had er zelf niet op gerekend dat het zo lang zou duren en ben na de uitvoering naar de Chinees gevlucht, was uitgehongerd. Ik was er om 14.00 u. en het was rond 19.30 u. afgelopen:

mat7

Pauze:

mat7b

De dames van de kassa en de info:

mat8

Tijdens de repetitie:

mat9

Drie solisten tijdens de repetitie:

mat10

Het publiek:

mat11

Alten voor de uitvoering:

mat12

Kinderkoor voorafgaand aan de uitvoering. Ze waren na de pauze naar huis, is ook een lange zit:

mat13

Inspelen:

mat14

De solisten staan klaar:

mat15

Het begint:

mat15b

Alten tijdens de uitvoering:

mat16

Kinderkoor:

mat17

Kinderkoor werd gedirigeerd door hun juf die ook een van de solisten was, moet een heel georganiseer zijn geweest:

mat18

Sopranen:

mat19

Waarschijnlijk bassen:

mat20

Een van de alten:

mat21

 

mat37

Twee solisten:

mat22

 

mat23

 

mat24

De rechter zanger was de evangelist en werkelijk groots:

mat25

 

mat26

Een van de koorleden:

mat27

Bassen en tenoren:

mat28

Koorlid:

mat29

Evangelist:

mat30

Vanaf achterin eerste verdieping:

mat30b

Idem:

mat30c

 

mat31

 

mat36

 

mat33

 


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , , . Bookmark de permalink.

2 reacties op EEN MATTHAEUS-PASSION IN BEELD GEBRACHT

  1. antoinette schreef:

    Fabulous!

  2. renelouman schreef:

    Thank you!!!!!!!!!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *