DE GORILLABABY EN ANDERE APEN IN ARTIS

 

gor2

Er is weer een Gorilla-baby geboren in Artis. Daar is iedereen natuurlijk heel blij mee, maar Artis zit zo langzamerhand wel met een probleem. De moeder heeft n.l. al voor de zevende keer een kindje gekregen. En dat is op zich nog niet erg, bovendien is er eentje dood gegaan. Maar wat wel vervelend is, is dat het ook voor de zevende keer een jongetje is: en die mannetjes-gorillas zijn steeds moeilijker in andere dierentuinen onder te brengen, er is een mannen-overschot.

Maar het blijft een schattig gezicht.

groet

rené

gor1

 

gor4

Dit zijn doeroecoelies: kleine aapjes in de open apenkooi in Artis. Toen er een jong geboren was ging de vader dood. En dat is een probleem want de vader sjouwt altijd met het jong rond in de doeroecoelie-families. Als de vader wegvalt moet een broertje dat doen, en die was in dit geval voorhanden, dat is de linker van deze twee. Maar broertje heeft niet altijd zin, wat ik me wel een beetje kan voorstellen. Op mantelzorgers kan je niet tot in het oneindige een beroep doen, die hebben ook hun eigen leven.

gor5

 

gor3

 

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , . Bookmark de permalink.

2 reacties op DE GORILLABABY EN ANDERE APEN IN ARTIS

  1. Ronald schreef:

    De gorilla baby is erg schattig. Foto’s zijn goed gelukt.
    Het is trouwens de 5e baby van deze gorilla-moeder. De eerste 2 baby’s zijn gestorven vlak na de bevalling. Baby 3, 4 en deze pasgeboren baby 5 zijn allemaal zonen. Er zijn nog 2 gorilla moeders. Deze 2 dames hebben ook ieder 2 zonen ter wereld gebracht. Maakt in totaal dus 7 zonen.
    Er zijn nog 6 zonen in het verblijf aanwezig (naast de 3 moeders en de enorme vader). 1 zoon is naar een andere dierentuin overgeplaatst.

  2. renelouman schreef:

    Ah bedankt, ik had van die meneer begrepen dat ze eer 7 had gehad, maar waarschijnlijk niet goed geluisterd. Bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *