HUIS MARSEILLE

 

gimar1

Gisteren twee foto-tentoonstellingen gezien in Huis Marseille. De eerste was METROPOLIS van Martin Roemers over miljoenen-steden. Hier staat metgezel Jan naast een foto uit Tokyo waar hij erg enthousiast over was omdat hij iets links op de foto in een hotel heeft gezeten dat precies hierop uit keek. Hij vertelde dat zowat elke minuut een metro of hogesnelheidstrein voorbij zoefde. En dat alles op de seconde in stations vertrok, wat ook wel moest met zo’n intensieve vervoersdichtheid. Tokyo is de grootste stad ter wereld met 38 miljoen inwoners!!

De tweede tentoonstelling (foto 2) was het levenswerk van Dana Lixenberg over de zwarte wijk Imperial Courts in Los Angeles waar ze door de jaren heen de inwoners fotografeerde. Het jongetje op de foto is op elfjarige leeftijd doodgeschoten. Haar gesigneerde boek heeft ze daar uitgedeeld, wat emotionele taferelen opleverde.

De rest van de foto’s is van binnen het gebouw naar buiten.

groet

rené

gimar2

 

gimar3

 

gimar4

 

gimar5

 

gimar8

 

 

gimar7

 


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *