IJSVOGELTJE GEMIST

 

Onderweg naar het Twiske zag ik vandaag voor de tweede keer in mijn leven een ijsvogeltje in het wild, en nog wel van heel dichtbij. Hij zat op een hekje, naast het fietspad door de weilanden langs de snelweg. Toen ik stopte om mijn betere camera te pakken was de vogel al gevlogen voor ik tot stilstand was gekomen.

Ik pakte toch mijn camera en liep vervolgens over het fietspad, met mijn camera in de aanslag, in de ijdele hoop dat hij zich nog een keer zou laten zien, wat inderdaad dan ook niet gebeurde. Maar tot mijn grote vreugde kwam er wel een andere vogel voorbij, en die kon ik wel vastleggen dus, daar was ik helemaal klaar voor.

Wel een beetje een rare vogel. Hij zat op de fiets. Een paradijsvogel eigenlijk.

Niet veel foto’s gemaakt, alleen als ik iets heel bizonders zag. Allemaal náár en ván het Twiske. Daar had ik overigens met twee bekenden afgesproken. Een half uurtje bloot gelegen, maar toen kwam er een sluierbewolkingsband en werd het te koud, toch nog lekker gelegen.

groet

rené

De koeien raakten acuut van slag:

 

 

 

 

 

Op de terugweg zag ik vanaf het fietspad langs het Noorhollands-kanaal deze boom in het Noorderpark staan, daar ben ik even voor afgestapt:

 

 

 


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags . Bookmark de permalink.

4 reacties op IJSVOGELTJE GEMIST

 1. els erinkveld schreef:

  Ik val in herhaling : bedankt voor het delen van je prachtige foto’s.

 2. Chiel schreef:

  Mooi dagje dus, met weelderige kleuren en een mooie fietser…

 3. renelouman schreef:

  Els en Chiel: vind het toch leuk om het te horen hoor!!!

 4. Annette schreef:

  Prachtige serie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *