AMSTERDAM OP ZIJN MOOIST

 

 

Ja geen houden aan vandaag natuurlijk, wat een licht, wat een prachtige kleuren.

Ik had met vriendin Taetske afgesproken maar begon al te fotograferen op de Oudezijds. Heb me proberen te beperken, al is Taetske erg begripvol wat betreft mijn obsessie.

Enfin, toen we lekker koffie hadden gedronken op de Egelantiersgracht en zij weer thuis was ben ik toch nog wat grachten afgegaan om plaatjes te schieten.

Nadat ik met een vriend naar de stadsboerderij was geweest NOG een keer, maar nu kort. Ik kwam daarbij een rozenkruiser tegen waar ik een tijdje mee heb staan praten, kende hem van mijn tijd bij die club, en we hadden het over Joost Ritman, oprichter van de Biblioteca Hermetica en voorman bij het Lectorium Rosicrucianum, en voormalig eigenaar van het huis met de hoofden. Ik reed er daarna toevallig langs en wie stond daar buiten om geïnterviewd te worden: juist, Joost Ritman.

groet

rené

Brouwersgeracht:

Idem:

Idem:

Idem:

Noorderkerk:

Brouwersgracht:

Leliegracht:

Prinsengracht vanaf de Leliegracht:

Prinsengracht naar de Leliegracht met op de hoek café Brandon. Ik hoorde van Taetske dat dat café dertig jaar niet is veranderd omdat het niet in gebruik meer was: de eigenaren, een echtpaar, woonden erboven en deden er niks mee. En vanavond hoorde ik van een vriend dat hij ernaast had gewoond in zijn studententijd en er toen wel kwam:

Drs. P heeft er opgetreden en dit was ter gelegenheid van zijn overlijden:

Leliegracht: de torentjes zijn van Magna Plaza en de koepel van het Paleis:

Met dit voormalige gebouw waarin Greenpeace huisde begon mijn fopto-manie, zie hiervoor MIJN EIGEN KUNSTWERKEN:

Spiegeling in de Leliegracht, op ongeveer dezelfde plaats als mijn fopto-spiegelingen maar weer héél ander:

Naast de Westerkerk, reclamezuil voor Anne Frank:

De rij voor het Anne Frank-huis liep vanaf de ingang op de prinsengracht tot aan het homomonument op de Keizersgracht (het roze marmer linksonder is daar onderdeel van):

 

Het Singel:

Idem:

Idem:

Brouwersgracht:

Idem:

Idem:

Keizersgracht 123, het huis met de hoofden waar Commenius gewoond heeft:

Idem, dit is Joost Ritman:

Idem:

 

 


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , . Bookmark de permalink.

2 reacties op AMSTERDAM OP ZIJN MOOIST

  1. Rob van Beusekom schreef:

    Like

  2. renelouman schreef:

    Like your like.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *