IJBURG

 

Naar het nieuwe huis van S. en K. gaan kijken op IJburg. Hun prachtige huis kijkt uit over water en in de verte de ring rond Amsterdam. Dichterbij kijken ze schuin op het terras van café Vrijburcht waar de nazit van de begrafenis van Hein de Haan gaande was. Tot mijn verbazing kende ik een aantal mensen, met name degene die ik maandag of dinsdag voor buurtblad OPNIEUW ga fotograferen: Jan de Jong. Hein was architect en actief bij de opbouw van de Nieuwmarktbuurt, de bekenden waren allemaal actieve buurtgenoten.

Sandra R., die ook in het kraakpand de Grote Wetering zat toen ik er korte tijd (drie maanden) tot aan de ontruiming verbleef, vertelde dat ik de gemeenschappelijke ruimte aldaar wat ongezellig vond en hem heb geschilderd, was ik glad vergeten. Ik deed dat soort dingen liever dan actie-voeren, dat was niet zo mijn ding. Zo gingen ze een keer in het stadhuis ballonnen oplaten en bood ik aan te koken zodat er eten was als ze thuis kwamen. En ik had ook toen al een bloedhekel aan koken.

De volgende uitgave van het buurtblad gaat over die tijd en wat er met de mensen die toen actief waren in de alternatieve sector is gebeurd. Er komt niet alleen een artikel over het Fort van Sjakoo, linkse boekhandel die ik deze week heb gefotografeerd, maar ook over Jan de Jong, uitgever van de Buitenkant, ook uit de activistische hoek.

Enfin, ben uit IJburg teruggelopen en veel gefotografeerd. Onder de ring maakte ik de mooiste, die zie je hier. Ik heb de jongen in het gezelschap, Duits, mijn email-adres gegeven zodat hij zijn adres kan doorgeven want ik vond de foto’s echt mooi, die krijgen ze dus.

groet

rené

 

 

 

 

 

 

 

De andere kant opkijkend:


Het meertje aan de IJBURG-zijde, ideaal voor kinderen:


 


Dit bericht is geplaatst in photography met de tags . Bookmark de permalink.

11 reacties op IJBURG

 1. Rob van Beusekom schreef:

  Mooi verhaal met prachtige foto’s die mij zeer aanspreken.

 2. blewbird schreef:

  De eerste is een zeer sterke foto, de andere zijn ook mooi.

 3. Chiel Kleisen schreef:

  Weer heel mooi, dat hebben we hier niet…

 4. renelouman schreef:

  Jij hebt weer iets heel anders!!!!!!!!!!!!!1

 5. Jos schreef:

  Wat een onvoorstelbaar mooie foto’s René!!!!!

  • renelouman schreef:

   bedankt voor dit mooie compliment. Ik moest er wel wat voor doen: zag ze in de verte langzaam aan komen peddelen, heb wel een kwartier gewacht.

 6. Ronald schreef:

  Sluit mij bij een aantal anderen aan…. de eerste vier zijn heel bijzonder.

 7. Ronald schreef:

  Vind foto 1 en 2 zelfs spannend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *