DE HEER VAN DE TAPIJTEN

 

Op de Noordermarkt vanochtend.

Kreeg van een markt-verkoper een heel exposé over o.a. de mammoettanden die hij daar had liggen (twee vuisten dik en slechts € 85,-). Hij vertelde dat die nu niet meer uit de Noordzee opgevist worden omdat ze geen sleepnetten meer mogen gebruiken. Die mammoeten liepen nog maar 20.000 jaar geleden over de drooggevallen zee: die was leeggelopen omdat het water a.h.w. opgeslurpt was door de Noordpool omdat het een ijstijd was en de Noordpool ettelijke malen groter was dan nu, dus meer water bevatte in de vorm van ijs.

Verder had hij b.v. een Mosasaurus-tand waarvan hij verontwaardigd vertelde dat er mensen waren die niet wisten waar de Mosasaurus leefde (dat wist ik gelukkig wel, hij is naar de Maas genoemd). Een pracht-exemplaar trouwens, origineel vastzittend aan de ondergrond waarop hij zat toen hij gevonden werd.

Er kwam een leuke dame bijstaan die ook erg geïnteresseerd was en die later conservatrice bleek te zijn: van oude metalen kunstwerken zoals van koper, bij het Rijksmuseum (nam ik aan, maar weet niet zeker). De verkoper had trouwens veel aan het Oudheidkundig Museum in Leiden verkocht, vertelde hij.

Ik kocht een loepje voor €10,- waarmee je cellen kan bekijken, echt waanzinnig. Daarvan had hij er ook een heel aantal aan Leiden verkocht.

Na Willem Blootvoet omhelst te hebben (de tijd bestond even niet, zei hij daarna), lekker taart en koffie bij Hegeraat, en toen naar mijn tuin waar ik maar liefst 6 uur alleen gezeten heb, en een paar fotootjes gemaakt. Drie bladzijden uit een boek over Vedanta gelezen en  elke zin héééél lang laten indalen. Ik voelde me compleet gelukkig.

groet

rené

 


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , . Bookmark de permalink.

2 reacties op DE HEER VAN DE TAPIJTEN

  1. Jos schreef:

    Niet alleen je foto’s maar ook je verhalen en bespiegelingen zijn fijn….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *